Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik az egészségesebb...

Melyik az egészségesebb módszer: ha a hűtőből kivett ételt mikróba rakom melegíteni, vagy ha megvárom, hogy magától melegedjen fel?

Figyelt kérdés
Ha ez számít, akkor a hűtőben egy fehér tartóban van az étel (amiben a futár hozza), de a mikrós melegítéshez már egy normál tányérba tenném.
2022. jún. 25. 16:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ok, és az jó módszer, ha hűtőből kivéve nem mikrózom az ételt, hanem megvárom, hogy ehető legyen (de túl sokáig nem várok)?
2022. jún. 26. 14:06
 12/16 anonim ***** válasza:
Ennek mi értelme? Miért kell ennyire túlgondolni? Semmi bajod nem lesz a mikrohullámú sütőben való melegítéstől. Szerinted mi történik abban a másfél percben a leveseddel, amíg bent forog. Az étkezésed minőségére és mennyiségére fektess ekkora hangsúlyt, ne a melegítésre. Ne disznózsírban melegítsd az ételeidet, aztán kész, el is hárítottad az egészségtelenséget.
2022. jún. 26. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem is a mikró hatásai miatt kérdezem, hanem ha például macerás lenne a meglévő tárolójában melegíteni az ételt, vagy ha nem is tudnám mikrózható tálba/edénybe beletenni, illetve ha éppen nincs is mikró, akkor csinálnám azt, hogy csak kiteszem az asztalra az ételt, és várok.
2022. jún. 26. 14:19
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát, ha nincs mikró álló tálad, akkor mindenképp csak a kiveszed és vársz módszer marad. Biztos kevésbé melegszik fel így, de legalább nem jéghideg.

Legtöbb esetben amúgy mikrózható a rendelős étel tartója is, egy perctől nem olvad meg a vékony műanyag dobozka.

Jó módszer, ha nincs más megoldás.

2022. jún. 26. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszi, most utánanéztem, és a fehér színű dobozoknál (habdoboz, cukornád doboz) valóban azt írják, hogy mikrózhatóak. Becallom, nem is tudtam.

Viszont ha ilyenben hozzák az ételt, mint a fenti képen:

[link]


ezek a dobozok is mikrózhatóak vajon?

2022. jún. 28. 13:05
 16/16 xp ali ***** válasza:
Inkább a mikró, mert ha órákig kint hagyod, hogy melegedjen, akkor esetleg még valami más is elszaporodhat benne, amitől meg mondjuk beteg leszel. Ld. ételfertőzések. Plusz még soha senki nem tudta "tudományosan" bebizonyítani, hogy a mikró rosszabb, mint a tűzhelyen melegítés. Arra vigyázz, hogy a mikróban már ne műanyagban legyen a kaja, hanem pl porcelán tányéron, mert a műanyag megmikrózva már valóban lehet káros bizonyos körülmények között. Néhány még mikró nélkül is, mondjuk ha savas kaját és túl sokáig van benne.
2022. júl. 1. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!