Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért szokták a pörköltöt...

Miért szokták a pörköltöt egészségtelennek tartani?

Figyelt kérdés

Az én pörköltömben olívaolaj, hagyma, paradicsom, paprika, csirke és fűszerek vannak. A csirke tudtommal az egyik legjobb húsfajta, az olívaolaj sem problémás, a többi pedig zöldség. Nekem első blikkre ez inkább egészségesnek tűnik.

Vagy azok a pörik egészségtelenek, amik jellemzően zsíros vörös húsból, állati eredetű zsírban készülnek?


2023. nov. 2. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nem olvasok Nők Lapját.
2023. nov. 2. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Jól teszed! Én sem:)
2023. nov. 2. 21:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert falunk zsíros húsból 10 kiló zsírral készítik, 10 kiló kenyeret esznek mellé.
2023. nov. 2. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Mert az alap haziasszony 1 deci olajjal indit ami 900 ures kaloria. Az ket etkezesnyi kaloria csak az olajbol.

Illetve a koret miatt. Na meg a mennyisegek miatt.


Es te csirkebol keszited de az alap porkolt zsiros disznobol vagy marhabol van

2023. nov. 2. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Mindig az étrendet lehet érdemben minősíteni, nem egyetlen ételt.

A klasszikus pörkölt is illik, egy egész napos fizikai munkához.

Vagy egy zóna adag, két hétben egyszer, annak aki keveset mozog.

De ha kb kétnaponta, az inaktív ember, jókora adagban eszi, akkor az életmódi és étrendi hiba is.

2023. nov. 2. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom, lehet, hogy máshol máshogy szokás, de felénk, ha azt mondták: pörkölt, akkor az sertés pörköltre vonatkozott, de a csirkepaprikás vagy paprikás csirke nevében mindig szerepelt az, hogy "csirke".

Tehát elképzelhető, hogy mások is a sertés pörköltre asszociálnak abból, hogy "pörkölt".


Az pedig állítólag nem egészséges. De nem tudom, ahány ember, annyiféle táplálkozás lehet számára megfelelő.


És bizonyára az elkészítésen is múlik vagy azon, hogy honnan származik a hús, hogyan volt tartva az állat, mivel etették, stb.

2023. nov. 3. 01:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem a klasszikus, zsírral készített sertéspörkölttel könnyű túllépni az ajánlott telített zsír bevitelt.


De a Nők Lapjában valószínűleg a "zsíros, fűszeres, magyaros étel -> egészségtelen étel" gondolatmenetet követték, ami valóban féligazság.

2023. nov. 3. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
A pörkölt nekem is mindig csirkemell, mert anyum mindig így csinálta. (Budapest). Én szoktam karfiollal és lencsével is csinálni :D
nov. 9. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert a hazai konyha a pásztorlét és a nyomor talaja . A török elbugazott mindent a maradekbol ettek . Vér zsír köröm belek máj ezek hulladékok.
febr. 20. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!