Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a glutén?

Mi a glutén?

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 11:34
 1/5 anonim ***** válasza:
25%
gluténszirupot tudom csak: az igazából cukor, csak valahogy megcsinálják, hogy folyékony legyen. tehát szerintem kevés vízzel oldják a cukrot, és akkor krém állaga lesz. tehát magyaránt cukor-öntet. :) NEM EGÉSZSÉGES!
2011. aug. 2. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A glutén egy fehérje, a legtöbb gabona sikérjének egyik fő alkotórésze.
2011. aug. 2. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
62%
Az amit a lisztérzékenyek (mint én) nem ehetnek.
2011. aug. 2. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

"A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával.


Bár a búza az élelmiszerek fehérjetartalmának jelentős részét teszi ki, bizonyos emberek érzékenyek a gluténra (gluténszenzitív enteropathia) és ezért nem fogyaszthatják."

2011. aug. 2. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

kedves első! az glükózszirup..

16L

2011. aug. 26. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!