Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Újrafagyasztott jégrémtől...

Újrafagyasztott jégrémtől lehetek szalmonellás?

Figyelt kérdés
Vettem egy doboz jégkrémet, utaztam vele buszon 20km-ert.. aztán olyan hűtőbe tettem egy napra, miben nem volt fagyasztó. Este megint utaztam 20km-ert.. Hazaérve fagyasztóba tettem. Másnap este ettem belőle - jócskán. Úgy gondoltam, nem lehet bajom - kicsit barnás volt - foltokban - az amúgy epres tejszínes jégkrém. Ettől lehetek szalmonellás?
2011. aug. 19. 23:13
 1/3 anonim ***** válasza:

A salmonellosis kontaminált élelmiszerrel terjed. Ha nem bontottad fel és nem került bele állati fekália, akkor nem lehetséges. (Fagylaltok, jégkrémek fogyasztásával nyáron amúgy is a Staphylococcus-ételmérgezés a gyakoribb.)


Amúgy megetted a jégkrémet, tehát _már_ nem tökmindegy? :)

2011. aug. 19. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

akkor nem parálok - köszi! ;)


amugy de... már megettem, tehát - lesz mi lesz :D

2011. aug. 19. 23:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Szalmonellás nem lehetsz, ha csak a jégkrém már előtte is az volt. Viszont bármi más, romlott étel fertőzést kaphatsz.
2011. aug. 19. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!