Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A juharszirup milyen cukrot...

A juharszirup milyen cukrot tartalmaz? Egészséges? Jobb mint a gyümölcscukor? Gondolom a méznél rosszabb.

Figyelt kérdés

2011. nov. 7. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:
2011. nov. 11. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezer cikket találok arról, hogy melyik az egészségesebb, a lényeg az, hogy akinek az édesítőt van érdeke reklámozni: azt fogja dicsérni; akinek a cukrot: azt fogja, akinek éppen a juharszirupot: az meg azt. Olvastam egy csomó mindent már, ismerem a Google-t, és épp azt szerettem volna kérdezni, hogy aki ért hozzá, és nem győzi meg bármelyik cikk, ami éppen dicsér valamit, az írja le a véleményét, aki átlát ezeken a cikkeken. Tehát én egy összefoglaló véleményre lettem volna kíváncsi kb. három szóban. De nagyon köszönöm a cikket. A Google- ajánlását hagyjuk...
2011. nov. 11. 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Sok hasznosat én sem tudok mondani.


Számunkra ugye az amcsi filmekből ismerős. Amerikában az indiánok mutatták be a telepeseknek, azok rögtön megkedvelték, így lett kultúrája, ha úgy vesszük piaca. Európában is vannak ilyen fák, de nekünk ott a méz, ezért nem foglalkoztunk ezzel. Ráadásul a juharszirup előállítása hosszadalmas, kemény munka. Az indián inkább megcsapolta a fákat, minthogy a méhekkel vacakoljon, aztán a főzés-sűrítés dolgát az asszonyra bízta.

Nekünk ez volt elérhető, nekik az, nagyjából ennyi a különbség. És ha abból indulunk ki, hogy a méz eljutott amerikába, viszont a juharszirup nem futott éppen be nagy karriert európában, akkor talán nem ostobaság azt feltételezni, hogy a méz egészségesebb, és értékesebb. A juharszirup is egészséges, de tápanyagokban szegényebb, mint a méz. A cukortartalma is alacsonyabb, szerintem, legalábbis én kifejezetten ízetlennek találtam, amikor kóstoltam. Ez persze csak személyes, nem reprezentatív vélemény.

2011. nov. 25. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Takianti45 válasza:
A cukornál jobb, alacsonyabb a glikémiás indexe.
2012. ápr. 24. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 eszterke4 válasza:

Szia!


Ez a téma engem is érdekel, megtudtál valamit azóta erről?

Én annyit tudok, hogy a valódi mézben és a valódi juharszirupban is gyümölcscukor van természetes formában, vitaminok, ásványi anyagok is, ezért mindkettő jó, csak más. A méz a virágporra érzékeny egyéneket allergizálhatja. A szintetikus gyümölcscukor (ami kristályos formában kapható) viszont nem természetes forma, nem tartalmaz semmi hasznos anyagot, csak a kalóriatartalma kevesebb, mint a sima kristálycukoré.

Én azt szeretném kideríteni, hogy pontosan mennyi gyümölcscukrot taralmaz a méz, a juharszirup, az agávé szirup, stb., mert sajnos bizonyos mennyiség fölött nem tudjuk megemészteni a gyümölcscukrot, ami hasmenést okoz nálunk. Az a baj, hogy ha rá is van írva valami összetétel az üvegre, akkor is csak annyi, hogy "szénhidrát", nem részletezi, hogy ebből mennyi a cukor, de nekem még ez is kevés információ lenne, azt kellene tudnom, hogy pontosan milyen fajta cukrokat tartalmaz (pl. gyümölcscukor, szőlőcukor) és azokból pontosan mennyit.


Bárki válaszát szívesen veszem, köszönöm!

2012. máj. 12. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!