Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan váltsak és hogyan...

Hogyan váltsak és hogyan készítsek egyszerű, de egészséges ételeket otthon, úgy hogy nem tudok főzni?

Figyelt kérdés
Elegem van magamból, egész nap nasikon élek, nem eszek normális ételt és ez az egészségemre is kihat(pl: lassú anyagcsere, bőrproblémák,stb.). Mindezek mellett rendszertelenül is étkezem.
2009. máj. 11. 22:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyél sok salátát azokat nem nehéz elkészíteni, vagy valami könnyű levest,vagy főzeléket.Egyél teljes kiőrlésű kenyeret.És alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.Nézz ki receptes könyvekből recepteket.
2009. máj. 11. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Vegyél pl. mélyfagyasztott zöldségkeverékeket, egy kanálnyi olívaolajon megpárolod, forrón ráreszelsz sajtot, és már eheted is. Vagy beteszel a mikróba 15 percre 3 db krumplit, aztán vajjal és hagymával megeszed.
2009. máj. 11. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
És igyál sok ásványvizet vagy gyümölcslevet.(2-3 litert a naponta,Első válaszoló)
2009. máj. 11. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Az előzők jókat irtak.Süthetsz fehérhusokat is,csak befüszerezed és mehet is a serpenyőbe vagy a tepsibe.nem nehéz főzni,nagyon jó recepteket találsz neten is pl mindmegette.hu,csak bele kell jönni:-)Jóétvágyat!
2009. máj. 11. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Tényleg itt az ideje a váltásnak! Én is egyetértek az előzőekkel. Az a helyzet, hogy minden fajnak megvan a rá jellemző táplálékkészlete, így az embernek is. Meg lehet szokni, hogy nem azt esszük, de ez nagyon visszaüt, mindenféle betegségeket, rendellenességeket idéz elő a kisebb-nagyobb emésztési zavaroktól a rákig, és persze a mindenféle súlyos érrendszeri, izületi stb. következményekkel járó elhízásig.


Az emberi fajra jellemző táplálkozás kialakításhoz leginkább a húsok, a cukrok és a fehér liszttel készült termékek radikális visszaszorítása szükséges, helyükbe pedig a zöldségeket és gyümölcsöket kell állítani ideértve a babot, lencsét stb is.


Felhívnám itt a figyelmet a tofura, ami ugye növény (szója), de teljes értékű fehérjeforrás. A tofunak önmagában nincs íze, ez a hátránya, meg az előnye is, mert így bármivel keverve bármilyen ízt fel tud venni. Ez itt egy jó kis alapszósz, bármilyen párolt vagy nyers zöldséggel, gombával, de pl. főtt tojással is fogyasztható (kiváltja a rém egészségtelen vegyszeres, transzzsíros majonézeket): tofu, joghurt, (oliva)olaj, citromlé, fokhagyma, sáfrány és szerecsendió összeturmixolva, az arányok tetszőlegesek. Ha mindehhez még mikróban készült vagy sült padlizsánt is teszel, akkor lesz belőle padlizsánkrém. (Ebbe fűszerként inkább fehérborsot teszek.) A tejet érdemes szójaitallal kiváltani bármilyen használatra ugyanúgy alkalmas, mint a tej.


Fontosak még a magok, különösen a napraforgó- és a lenmag (ez csak darálva) a nélkülözhetetlen omegazsírsav-tartalmuk miatt. A mákban sok a kálcium, és finom is, én leginkább tejbegrízbe teszem (ami teljes örlésű búzadarából készül).


Aztán van még pár további szabály: pl gyümölcsöt reggel célszerű enni, és akkor mást nem is nagyon kell a magokon kívül. A gyümölcsöt semmiképpen ne keverjük hússal. Ha netán mégis egyszerre esszük, a gyümölcsöt mindig az étkezés elején fogyasszuk. Stb.

2009. máj. 11. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
vegyél egy párolóedényt .Isteni. én most kaptam karácsonyra Csak belerakod a cuccost és mikor jelez kiveszed a a kajeszt és már ehetsz is.
2009. máj. 13. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!