Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért szeretitek / eszitek a...

Miért szeretitek / eszitek a pirosaranyat, erőspistát?

Figyelt kérdés
Miért gondoljuk elengedhetetlennek az ilyen műanyag ízű, természetesnek nem mondható szószokat mint a pirosarany, vagy az erőspista, és ezekhez hasonló cuccok? 100-200 éve is ugyanúgy megfőzték az emberek a pörköltet/levest, stb-t, amikor még nem voltak ilyenek, mégse lehetett rossz ízűek az akkori kaják. Múltkor épp hallottam, hogy egy ismerősöm küldte Angliába postán a kislányának a pirosaranyat, mert ott ugyebár nem lehet kapni, és anélkül elképzelhetetlen egy magyar ember élete. Szerintem ez übersz@rügy, annyira természetesnek veszünk bizonyos feldolgozott élelmiszereket, hogy észre se vesszük, hogy semmi szükségünk rá.

2012. ápr. 13. 01:02
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Nemhinném, hogy az erős pista műanyag lenne. Praktikus, hogy egy kis üvegben van a csípős és nem kell egy paprikafüzért magammal hordanom a nyakamban :)

de ez téged miért is zavar annyira? Neked nem muszáj megenned, ha annyira ellene vagy!

2012. ápr. 13. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Az Erős Pista egyszerű darált paprika. Nagyon praktikus és teljesen más íze van, mint az őrölt paprikának és szezonon kívül is elérhető. Én is imádom. Ne gondold, hogy az a paprika, amit januárban megveszel a boltban valamivel is egészségesebb, mint az Erős Pista.
2012. ápr. 13. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
ha valaki nagyon ódzkodik az erős pistától, vegyen őrölt erős chillyit és azt szórja az ételbe.
2012. ápr. 13. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Mert kis mennyiségben (pl. leveshez) jót tesz a-z amúgy szétcseszett - gyomromnak.
2012. ápr. 13. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Én sosem veszek, mert nem szeretem. Szerintem van egy kesernyés mellék íze.

Én házit csinálok. Na az nagyon finom. Természetes, nincs benne tartósítószer. És tényleg jobb íze lesz tőle a kajának :)

2012. ápr. 13. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Én sosem láttam, hogy anyu bármikor is tenne akármilyen kajába pirosaranyat vagy erőspistát. Az utóbbit nem is vesszük, a pirosaranyat pedig kizárólag csak szendvics ízesítésére használjuk, nagy ritkán.


És tudod az a különbség, hogy 100-200 éve megtermelte magának az ember azt, amit megtudott. Akkor is biztosan voltak elkényelmesedettek, akiknek az akkori kész kaja volt a finom és elhagyhatatlan, ahogy ilyenek mindig is lesznek.


És egyet kell, hogy értsek a hozzászólókkal:

Ezekben lényegesen kevesebb az adalék, mint mondjuk egy virsli, parizer vagy akár a kész spagetti és makaróniszószban.


A másik meg az, hogy szerinted azt a paprikát/paradicsomot/almát/répát és egyéb nem téli termésű zöldséget/gyümölcsöt mégis hogyan termesztik? Ugyanúgy sok permetszerrel és növelővel.. a növekedésnél szívja magába. Nem is hasonlít az íze a saját, ilyen-olyan szerek nélkül kezeltekhez.

2012. ápr. 14. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
59%
Mert finom?! Utálom a hülye embereket... :(
2012. ápr. 25. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!