Miért képes a gyomor fehérjeemésztésre, miközben nem emészti meg önmagát?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 17:55
1/3 anonim válasza:
Mert ott a gyomornyálkahártya, ami megvédi a gyomorfalat a savtól. Ez két hetente újratermelődik, hogy mindig elég ellenálló legyen. Ha hosszútávon van valakinek gondja a gyomorsavval ez megsérülhet és kisebesedhet, ekkor van véres széklet pl... Erősítésképpen jó a lenmag, mert az védőbevonatot képez a nyálkahártyán, ami tovább védi a savtól.
2/3 anonim válasza:
Olyan anyagot is termel, ami közben megvédi a nyálkahártyáját.
3/3 anonim válasza:
Mucinnak hívják azt az anyagot,amelyik megvédi a gyomorfalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!