Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért képes a gyomor fehérjeem...

Miért képes a gyomor fehérjeemésztésre, miközben nem emészti meg önmagát?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert ott a gyomornyálkahártya, ami megvédi a gyomorfalat a savtól. Ez két hetente újratermelődik, hogy mindig elég ellenálló legyen. Ha hosszútávon van valakinek gondja a gyomorsavval ez megsérülhet és kisebesedhet, ekkor van véres széklet pl... Erősítésképpen jó a lenmag, mert az védőbevonatot képez a nyálkahártyán, ami tovább védi a savtól.
2012. ápr. 16. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Olyan anyagot is termel, ami közben megvédi a nyálkahártyáját.
2012. ápr. 16. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Mucinnak hívják azt az anyagot,amelyik megvédi a gyomorfalat.
2012. ápr. 17. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!