Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Laktóz intolerancia kialakulha...

Szintiszoli123 kérdése:

Laktóz intolerancia kialakulhat attól, ha sok tejterméket fogyasztunk?

Figyelt kérdés

Hogyan működik ez? A test egyszer csak úgy dönt, hogy nem termel több laktáz enzimet? Mivel lehet "rásegíteni" arra, hogy a laktáz enzim termelése megszűnjön? És, ha valaminek hatására szűnik meg, s ez a valami nem a genetika, akkor ennek a valaminek a kiiktatásával visszaállhat a laktáz enzim termelése? Mit gondoltok, ill. tudtok erről? Mik ezzel kapcsolatban a tapasztalataitok?

Köszönöm



2013. okt. 31. 20:47
 1/3 anonim válasza:
100%
Nekem laktózintoleranciám van, még nekem is új ez az egész, de annyit tudok, hogy nem befolyásolja a fogyasztott tejtermékek mennyisége. Szerintem ezt nem lehet megakadályozni (genetika), viszont, ha születésedtől fogva laktózérzékeny vagy, akkor nagy rá az esély, hogy kinövöd, de ha életed folyamán (pl. mint nekem 13 évesen), akkor sajnos nagyon minimális rá az esély, hogy elmúljon.
2013. nov. 2. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Tehát, ha jól értem, nem nem én csesztem el azzal, hogy minden nap ittam tejet és ettem tejterméket vagy azzal, hogy rossz (nem házi) tejet ittam, hanem genetikailag úgy volt beprogramozva, hogy egyszer csak ne termeljek több laktázt, ez az egyszer csak pedig most van.


Köszönöm a választ.

2013. nov. 2. 18:26
 3/3 A kérdező kommentje:
-nem az első sorból.
2013. nov. 2. 18:27

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!