Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miert terjesztik az emberek,...

Miert terjesztik az emberek, hogy a kola art a csontoknak?

Figyelt kérdés

2014. máj. 16. 10:10
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Nagyon szidják a foszfort sok helyen, de meg van a létjogosultsága a szervezetben. A hiánya betegségeket okoz.

[link]



Na most legyünk okosak.

Szerintem az egészséges egyensúly a lényeg, mint bármiben nagyon fontos a megfelelő mérték.


Pl a mindennapi szükségletünk a konyhasó (legjobb a tengeri só). Nélküle izomgörcsink keletkezhetnek a kevés sótartalmú víz ivása után.


Sőt a víz micsoda veszélyeket rejteget, amire nem is gondolnánk! ha valaki megiszik nagyon rövid idő alatt két-három liter vizet, akkor görcsökben és agyduzzanatban hal meg, mert felborítja a szervezet sóháztartását.


Szóval a legártatlanabbnak tűnő dolgok és létfontosságú élelmiszerek is életveszélyt okozhatnak, ha nem megfelelő módon és mennyiségben fogyasztjuk.


A kóla is kb ilyen szinten lehet káros.

Tényleg megmarja a fogakat, ha valaki azt issza állandóan, legalább annyira, mint ha citromot rágcsálna, vagy savanyú narancsot, vagy bármilyen savas gyümölcsöt enne nagy gyakorisággal.


Szóval veszélyes, de mindenben van veszély, szinte bármit fogyasztunk.


Ha most kicsit elmegyek a filozófia irányába, akkor úgy is fogalmazhatok, az élet és a vele kapcsolatos dolgok olyan életveszélyeket rejtegetnek, amit eddig senkinek nem sikerült hosszú távon túlélnie!

2014. máj. 21. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/38 anonim ***** válasza:

Az élet egy tökéletlen folyamat itt a Földön, amin mindenkinek túl kell esnie gyengén, halandón, szenvedésekkel. Ezért lesz kontrasztos a halál utáni igazi lét!


A szervezetünk bizonyos egyensúlyt tart fenn, ennek keretén belül nem olyan könnyen borulnak fel különböző egyensúlyi állapotok a testünkben.

2014. máj. 21. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/38 anonim ***** válasza:
A kóla egyik összetevője, a foszforsav kivonja a kalciumot a csontokból, ami csontritkuláshoz vezet.
2014. máj. 21. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/38 anonim ***** válasza:
...persze..
2014. máj. 21. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/38 anonim ***** válasza:

MinimorRris, neked mi bajod van?

ha nem tetszik egy kérdés, nem kell rá válaszolni, bárkinek lehet véleménye, akár pozitív, akár negatív

az pedig tény, hogy a kóla nem egészséges (persze töménytelen mennyiségben)

2014. máj. 21. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/38 anonim ***** válasza:

És az is tény, hogy némi foszforsav kioldja a kalciumot a csontokból, ugye?


Mindjárt a kólaivás lesz a csontritkulás okozója, hát itt a magyarázat.


Minek is normál d-vitaminszint, egészséges kalcium anyagcsere, hát itt a baj! Akik tejtermékeket esznek azért csontritkulásosak, mert kólát is isznak! :D


Egyéb hülyeség?

2014. máj. 21. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/38 anonim ***** válasza:

de most hogy jön ide a tejtermék? :O

komolyan nem értelek

2014. máj. 21. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/38 anonim ***** válasza:

Idézek orvosi szak cikkből:


"Jóból is megárt a sok..

Arra azonban fel kell hívni a figyelmet, hogy a túlzott mértékű kalcium fogyasztása káros lehet a szervezet számára. Elősegíti a vesekőképződést, székrekedést okozhat, valamint rontja a vas és a cink felszívódását.


A magnézium és foszfor szerepe..

A csont anyagcseréjében kalciumon kívül egyéb anyagok is részt vesznek. Az egyik ilyen ásványi anyag a magnézium, amelynek 60%-a a csontokban található. Magnéziumforrásaink: szója, búzacsíra, zabkorpa, barna kenyér, olajos magvak, száraz hüvelyesek, főzelékek és a gyümölcsök.


A csontképződéshez kis mennyiségben foszforra is szükség van, de amennyiben túlzott mennyiségben kerül a szervezetbe, megakadályozza a kalcium beépülését, sőt, el is vonja azt a csontokból. Magas foszfortartalmú élelmiszerek: konzervek, készételek, krémek, szószok, ömlesztett sajtok, kávé, kóla, kakaópor."


Forrás: [link]


Lehet, hogy regisztrálni kell az eredeti olvasásához bármilyen néven.

2014. máj. 21. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/38 anonim ***** válasza:
0%

Mindegy.


szója, búzacsíra, zabkorpa, barna kenyér, olajos magvak, száraz hüvelyesek, főzelékek és a gyümölcsök.


Nagy részük emészthetetlen, fogyasztásra alkalmatlan és tápanyagfelszívódást, emésztést gátló vackak.


Azaz nem is étel. Ez az orvosi írás? Szóval ezeket pénzelik a gyógyszergyártók.. világos.

2014. máj. 21. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/38 anonim ***** válasza:
mivel nem vagyunk növényevők (sem húsevők, hanem mindenevők vagyunk), és emiatt nem tudjuk megemészteni a cellulózt, attól még szükségünk van a különböző vitaminokra, alkotóelemekre ahhoz, hogy ne alakuljon ki hiánybetegség, remélem ezzel tisztában vagy
2014. máj. 21. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!