Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Puffadás ellen mit javasolnáto...

Puffadás ellen mit javasolnátok, hogyan lehet megelőzni/hamar véget vetni neki?

Figyelt kérdés
Nagyon sok étel után nagyon felpuffadok, pl káposzta, borsó, karalábé, stb. Tudom, hogy ez normális, de egy tál ételtől is több óráig szoktam szenvedni, ez másnál is így van? Nincs valami jó tipp, hogy lehetne elmulasztani?
2016. márc. 17. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Nyilván úgy akartál fogalmazni, hogy sokféle ételnél (és nem mennyiségét tekintve soknál). A hüvelyes növények és a nagyon sok rostot tartalmazó növényből készült ételnél ez normális és mindenkinél előfordul. Ezért szokták a babot, borsót,lencsét főtés után átpaszírozni, mert akkor a maghéj nem kerül az ételbe. A káposztafélékből kevesebbet kell enni ill. ha evés után pár szem széntablettát is bevesz az ember, akkor az majd megköti a keletkező gázokat. Az emészthetetlen rostok felületén megtapadnak a bélbaktériumok és azok termelik a gázokat.
2016. márc. 17. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát ne edd őket.
2016. márc. 17. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A nehezen emészthető zöldségféléket ezért szokták sokáig áztatni, főzni, de még így is lehet rájuk valaki érzékeny. Hagyd el őket egy időre és figyeld a változást.

Amúgy nem lehet, hogy ezekkel együtt valamilyen tejterméket (tejfölt, tejet) is szoktál enni, és arra vagy érzékeny?

2016. márc. 17. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
ha már van haspuffadás akkor köménymagot rágj, le is kell nyelvi. vagy egy mozsárban törd morzsold szét, öntsd le forró vízzel egy bögrébe, hagyd kiázni és idd meg.
2016. márc. 18. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Akik azt írják, ne egyem őket, akkor mégis mit egyek?? A tejföl a krumplival, az is puffaszt engem, nem is tudom miért, másokat nem szokott... de nem tudom ezeket kihagyni az étkezésből, akkor nem is tudnék mit enni kb... se egy zöldséglevest, de húslevest, de főzeléket...
2016. márc. 18. 12:31
 6/7 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, a köménymagot simán magában rágjam el? és hány db-t?
2016. márc. 18. 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Zöldséglevest, húslevest, sőt főzeléket is lehet enni tejtermék illetve káposztafélék, hüvelyesek nélkül :)

Nekem is egész életemben problémát jelentett az állandó puffadás, hasfájás. Nemrég derült ki, hogy a tejre intoleranciám van. Közben elkezdtem a paleolit étrendet, nem fogyasztok tejterméket, hüvelyesek közül csak a zöldborsót, mert azt imádom. Nem olyan nehéz hozzászokni, és megéri, mert nekem azóta az összes emésztési problémám megszűnt, és egyéb jó hatásai is voltak/vannak.

Kérdés, hogy mennyire zavar téged a puffadás, mennyire fontos neked, hogy megszűnjön, le tudsz-e az egészséged érdekében mondani bizonyos megszokott ételekről.

Főzéskor a káposztafélékhez egyébként mindig érdemes tenni köménymagot, az uborka- és tökfélékhez kaprot, a hüvelyesekhez babérlevelet, ezeket nem véletlenül használták már dédanyáink is, mivel segítik az emésztést. De ez csak az egészséges emberek esetében jelenthet megoldást. Ha más emésztési problémáid, pl. fennálló allergiád, ételintoleranciád van, a fűszernövények nem biztos, hogy önmagukban hatásosak lesznek. Mindenesetre megér egy próbát.

2016. márc. 18. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!