Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tudnátok nekem segíteni...

Tudnátok nekem segíteni egészség témában? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Egy 14 éves lány vagyok,az utóbbi időben sokat idegeskedtem,így eléggé le is fogytam.41 kg vagyok és 166 cm.Sajnos elég rosszul is étkezem(csokikat,chipset stb.nem eszem,viszont sok gyümit ,zöldséget igen,de naponta csak egyszer vagy kétszer étkezem,viszont akkor többet)Szeretnék egészségesebben élni,táplálkozni.Tudnátok tanácsokat adni?Esetleg könnyen elkészíthető,egészséges ételeket írni?(sajos sportolásra nincs nagyon lehetőségem,mert gerinckorzettet kell hordanom)

2016. jún. 20. 21:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Nagyon vékony lehetsz, ezen tényleg segíteni kell. Életmódváltás lenne jó, mozgással, jó étkezéssel.

A táplálkozásodról őpont nem tudok semmit, csak hogy 1-2 alkalommal eszel, de akkor nem keveset, ami alapvetően jó, bár eme zsenge korban lehet, hogy nem jó, ehhez nem értek. Felnőttként rengetegen esznek 1-2 alkalommal naponta, egészségtudatosan és helyesen, azért, mert számukra ez a legideálisabb, legegészségesebb. Csak mert erről nem mindenki tud, még így van. Természetesen sok embernek ez nem megfelelő, ők egyenek többször.

Miért eszel napi 1-2 alkalommal s hogyan érzed magad? Energiád van elég? Éhes vagy máskor? Ha igen, miért nem eszel? De főleg: mit eszel zöldségen és gyümölcsön kívül? Erről egy árva szó sem volt.

Bizonyára többet kellene enned, megfelelő mennyiségű fehérjét, bizonyára több izom sem ártana...

Ki mit tekint egészségesnek s ez valamelyest emberfüggőó is (van, aki nem bírja a zsíros ételeket, van, aki nem bírja a szénhidrátosakat... vagy bírja, de enervált lesz tőle. teljesen máshogy kell enniük), de mindenképpen szükséged van valami jó kis fehérjeforrásra (ez általában valami komplett állati, hacsak nem vegán az ember), mellé mondjuk zöldség s a szénhidrátot igénylőnek valami jobb gabonaféle (gluténmenteset ajánlok s előnyösebb lehet a lassabb felszívódású), az erősen szénhidrátszegény étrendűnek pedig zsír, ha anélkül kevés az energia. Mondjuk az utóbbi esetben sokszor jobb, ha eleve zsíros fehérjeforrásokra koncentrál az ember.

Pl. tojásételek, minőségi hús zöldséggel (s a már említett gabonával), ezek jók.

Ha többször akarsz enni egy nap, akkor lehetnek más stílusú étkezéseid is, de több étkezés tartalmazzon valamirevaló fehérjét...

2016. jún. 20. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!