Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A protein és a fehérje nagyon...

A protein és a fehérje nagyon leterheli a májat?

Figyelt kérdés
Gilbert-kóros vagyok és szoktam edzeni. Arra lennék kiváncsi, hogyha elkezdenék szedni kreatint, meg proteint, akkor nem lenne semmi bajom? Nem terhelné le túlzottan a májamat?

2016. jún. 26. 20:08
 1/8 anonim ***** válasza:
A protein és a fehérje ugyan az. Egyébként kérdezd az orvosod az a legbiztosabb.
2016. jún. 26. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
fehérje mindenben ételben van gyakorlatilag, anélkül pár napig élsz
2016. jún. 26. 20:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Protein ès kreatin. Elìrtam vèletlenül.
2016. jún. 26. 20:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Én nem igazán hiszek ezekben a kiegészítőkben. A kreatin is természetes anyag, a marhahúsban például egész sok van.

A túlzott fehérjebevitel elvileg terhelheti a kiválasztó szerveket, de ez nem függ attól, hogy kajából vagy kiegészítőből viszed be. Ha nem mész 2 g/ttkg fölé, akkor kétlem, hogy bármilyen problémát okozni, de azért egyeztess egy jó orvossal, aki tudja is, hogy mik azok a táplálékkiegészítők.

2016. jún. 27. 10:21
 5/8 anonim ***** válasza:

A 2. nem ért hozzá, jól is néznénk ki, ha pár napos böjtbe belehalnánk s azért rengeteg ételben csak nyomokban van fehérje.

Megfelelő mennyiségű fehérje kell, ne használj proteinport, ha az ételeidből eléghez jutsz, felesleges pénzkidobás s persze valamennyire terheli is a testet a felesleges fehérje. Egy szinten túl pedig már nagyon egészségtelen.

A kreatinhoz nem értek, talán kérdezd meg a testépítésben. Nem hinném, hogy árt, de hogy használ-e, arról is megoszlanak a vélemények, kinek jó, kinek nem, kezdőknek nem kell, inkább legyen jó étrend és megfelelő edzés, ennyi.

2016. jún. 27. 12:40
 6/8 anonim válasza:
0%
Van egy haverom aki nehány éve elkezdett gyúrni, szedett minden szart, fehérjét, kreatint meg még nem tudom mit. Mondtam neki, hogy nem lesz jó vége mert nagyon egészségtelenek, erre, hogy de nem mert ez jó márka meg nem értek én hozzá stb. Ehhez képest nehány hete azt mondta neki egy orvos, hogy olyan rosszak a vizsgálati eredményei, hogy ha folytatja ezt az életmódot kb. 10 éve van hátra... Szigorú diétára lett fogva, így most jobban van.
2016. jún. 27. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:

A fehérje az izom építő anyaga, vagyis arra szükség van, bármiből is viszed be.

Ezt a bwetegséget nem ismerem, ezért meg kellne kérdezni egy olyan orvost aki tudja is, hogy mi az a kretin ,mert akivel régebben beszélni akartam róla, az mind azt kérdezte, "az micsoda?".

Szóval ha nem jó orvost kérdezel, akkor biztos azt fogja mondani, amit nem ismer azt nem ajánlja.

kicsit utána olvastam.

Idézem:

"Gilbert-kóros betegnek nem célszerű vegyipari üzemben dolgoznia. Emellett számos gyógyszer májkárosító hatása felerősödhet, ami az egyéb betegségekre rendelt terápiákat nagyban módosítja. Emellett kiegyensúlyozott, a bioritmusnak megfelelő életvezetés, rendszeres, de nem megerőltető sportolás indokolt az állapotrosszabbodások elkerülése céljából."

[link]

2016. jún. 27. 15:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Szedem a proteint és semmi bajom nincs, napi kb. 50 grammot viszek be, +50-et kajával.
2016. júl. 31. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!