Egészségesen, biztonságosan szeretnék pár kilót FELSZEDNI. (egészségi okok miatt). Ma ezt ettem (lent). Ettől az étrendtől hosszú távon súlyban gyarapszom majd?
Anorexiából épülök fel,elsődleges célom a menstruációm visszaszerzése.Ezt ettem ma:
Reggeli: 1 nagy hosszú,teljes kiőrlésű zsemle rengeteg féle zöldséggel és sajttal
10órai:2 nektarin,1 keksz
Ebéd:2 normál szelet csirkemell,grillzöldségek,rizs
Ebéd után fagyit ettem
Uzsonna:1 nagy alma
Vacsora: 2 melegszendvics (sajt,sonka),görögsaláta
169 cm vagyok,49 kg és kb. 52-54 kg a kitűzött súly(mikor már meg fog jönni valószínűleg).
A zöldségeket és gyümölcsöket nem fogom kizárni az étrendemből,de ha valakinek vmi jó tippje van a biztonságos "hízáshoz" akkor kérem ossza meg :)
Nem rossz, de vedd fel az étrendedbe a húslevest, zöldségleveseket, hetente 1-2x májat és minden nap tojást (lehetőleg házit vagy szabadtartásút, abban több a vitamin).
Szedj probiotikumot kúraszerűen, savanyú káposzta (illetve a leve) és házi kovászos uborka, natúr joghurt is tartalmaz élő probiotikus baktériumokat.
Elég zsírszegény és koleszterinszegény az étrended, pedig ez a két tápanyag fontos lenne a felépülésedhez. A vajat és a vörös húsokat ezért nagyon ajánlom .
Étrendkiegészítőnek EPA/DHA/omega 3 tartalmú halolajkapszula, D3 vitamin nagyon hasznos lenne, plusz egy szerves cinket, magnéziumot is tartalmazó készítmény is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!