Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen természetes édesítőszer...

Milyen természetes édesítőszer jöhet szóba ilyen betegségek mellett?

Figyelt kérdés
IBS (irritábilis bél szindróma) miatt cukoralkoholokat (eritrit,xilit,stb) és fruktózt nem fogyaszthatok,ezek a betegség miatt erős puffadást okoznak. A másik a cukorbetegség.... Nekem a stevia az egyetlen megoldás ami eszembe jutott,de nem fér bele az hogy rendszeresen 30 ml stevia cseppért kiperkáljak folyamatosan 1300 forintokat. Van valamilyen termék,amit ajánlani tudnátok és az ára sincs ennyire elszállva?

2017. nov. 23. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Pedig a stevia még egész olcsó, csak pocsék ízű, inkább nem édesítenék... Porként vettem, nem volt drágább, mint anno a nádcukrom, kiszámoltam. S nem kell rengeteg édesítőt használni, főleg, ha a többi opció nem járható, mert amúgy ehetsz rengeteget is, ha neked az fekszik.


Mást nem tudok, de persze nem kizárt, hogy létezik valami, ami neked jó, természetes vagy sem. Nem minden olcsóbb édesítő káros, amennyire tudom, csak mivel én boldog vagyok a cukoralkoholaimmal, sosem mélyedtem bele a témába, csak láttam 1-2 cikket.

2017. nov. 23. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A stevia lenne a legjobb. Természetes "édesítőszerek" még az agavé szirup, yacón szirup, juharszirup, kókuszvirágcukor, méz, de IBS esetén szerintem ezek sem jók, és biztosan nem is olcsók.

Én a helyedben nem ennék se cukrot, se édesítőszereket. Vagy csak nagyon kevés steviát, amennyi anyagilag belefér. Kérdés, mennyire szeretnél meggyógyulni, mennyire zavarnak a kellemetlen tünetek, és mennyire fontos neked az édes íz (azt mondják, le lehet róla szokni).

Mondok egy példát. Nekem a gluténtől mindig kijön az ekcémám. Vehetnék gluténmentes kenyeret, tésztát, de nem ízlenek, nagyon drágák és kevés helyen kaphatók. A gluténmentes gabonákból sütit sem könnyű sütni. Ezért nekem jobban megfelel, hogy nem eszem kenyeret, tésztát, sütit. Ha nem tartom ezt be, tudom, hogy mi lesz a következménye, ennek ellenére nagy ritkán megengedek magamnak pl. 1-2 házi sütit. Aztán vakarózok.

2017. nov. 24. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Előző, a kenyér rendben, de sütit nagyon egyszerű sütni gluténmentes lisztekből (sőt, szénhidrátszegényen is, de némi keményítő azért sokszor jót tesz). Lehet, hogy nem akármilyet, de sokféle jó kis süti van, ami príma rizs- vagy zabliszttel. Ha pedig bejönnek a gyümölccsel kevert sütik, akkor gabona sem kell. A piskótához sem kell liszt.
2017. nov. 24. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Régebben próbáltam kókusz- és mandulalisztes sütiket készíteni, azok "fujtósak" voltak, alig tudtam lenyelni (az ízük rendben volt). A rizslisztes sütim szétmállott, nem lehetett szeletelni. Volt olyan sütipróbálkozásom, ami egy az egyben ment a kukába, mert senkinek nem ízlett. Spéci liszteket, lisztkeverékeket nem próbáltam (akkoriban nem is találtam), de most már nem is érdekel. Teljesen jól megvagyok süti nélkül, vannak sokkal egyszerűbb és finom édességeim, gyümölcsből, aszalt gyümölcsből, olajos magokból, vagy eszem étcsokit, gesztenyekrémet stb.

Ha meg évente párszor elém kerül egy finom süti és megkívánom, eszek 1-2 darabot, ennyi belefér :)

2017. nov. 26. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!