Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az Egészségkonyha hogyan...

Ákos13 kérdése:

Az Egészségkonyha hogyan nevezheti magát Egészségkonyhának, mikor olyan magas az ételek sótartalma?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm tőlük rendeli az ételt és gyakran meg szoktam nézni, miből mennyit tartalmaznak az ételek.

Amellett, hogy bizonyos fogásoknak a cukor, másoknak a telített zsírtartalma magas, mindegyik ételre jellemző az igen nagy sótartalom.

Csak egy példa: egy adag hortobágyi húsos palacsintában 6,37 gramm só van.

A napi ajánlott mennyiség felső határa 6 gramm só, de a WHO ajánlása szerint 5 gramm, arról nem is beszélve, hogy 1500 milligrammnál több nátriumra (3,75 gramm só) nem is igazán van szüksége a szervezetnek naponta.

És ez egyetlen fogásban, egy egész napos menü 10-12 gramm.

Hogyan nevezheti magát Egészségkonyhának ez a cég, ha az ételei egyenes utat jelentenek a szívbetegséghez?



2019. márc. 13. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs. Miért nem kérdezed meg az Egészségkonyhát??
2019. márc. 13. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Elsősorban eladni akarják a terméket.

Nem pedig arra figyelni hogy betartsák amit hirdetnek.


Persze,szar dolog.

De az egeszsegkonyhatol függetlenül, 3 gramm sóval nem ennéd meg a huslevest meg a paprikaskrumplit.

2019. márc. 13. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
ha megnézed az összes ételszállító cégnek baromi magas sótartalmú ételei vannak. gondolom azért is, mert ezzel is tartósítják az ételt...?
2019. márc. 13. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

#2: annál kevesebbel is megeszem, jobban szeretem a természetes ízeket, fűszereket.

Ha valóban egészségkonyha, akkor használhatnának legalább a közönséges konyhasó helyett csökkentett nátriumtartalmú, kálium-kloridot tartalmazó sót például, vagy elérhetővé tehetnének legalább ilyen menüket is, szívbarát címszó alatt, ahogy van cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak szánt menüjük is.


Persze a tartósítás is benne lehet, de azt is meg lehetne másképp oldani.

2019. márc. 13. 22:46
 5/7 lencsefőzelék ***** válasza:
96%

Nem a só a gond az Egészségkonyhával kapcsolatban, hiszen sóra szükségünk van, de nem mindegy, hogy milyen sót eszünk.

[link]

[link]

A napi 5-6 gramm kevés, ez az írás 16,6 grammot ajánl:

[link]

(Ha nem akarsz sokáig élni, kérdező, akkor egyél minél több kálium-kloridos sót.)

Az Egészségkonyhával sokkal nagyobb gond az, hogy alig van egészséges ételük. Se a hús, se a tejtermékek, se a cukor nem egészséges, mégis alig van cukormentes vegán kajájuk. Ráadásul azt hirdetik, hogy nem használnak adalékanyagokat, ízfokozókat stb., miközben használnak gulyáskrémet például, amiben nátrium-glutamát (E621) van, ami idegméreg.

No de ők még így is jobb alternatíva a többi ételrendelő céghez képest, ők nem csak burkoltan, hanem nyíltan használnak adalékanyagokat. Pl. a minap láttam egy Teletálas kaja összetevőit: kétféle tartósítószer is volt benne (kálium-szorbát és kén-dioxid).

Ha az ember egészségeset akar enni, inkább magára főz.

2019. márc. 14. 01:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

#5: köszönöm szépen, de ilyen hoax oldalak írásaira nem szeretnék támaszkodni. 16,6 gramm só/nap, az aztán tönkreveri a vérkeringést.

És teljesen mindegy, hogy ez a só tiszta, sóbányából van, tengerből van, vagy a Himalájából van, akkor is nátriumból és klórból áll egész pontosan nátrium- és kloridionokból, melyek köbös ionrácsos kristályt alkotnak.

A kálium-klorid pedig étkezési mennyiségben nem mérgező, sőt számos tanulmány is igazolja, hogy csökkenti a magas vérnyomást, illetve annak megelőzésében is fontos szerepe van.

Aki árulja a tiszta sót, az nyilván fel fogja húzni a saját termékét, ezek az írások olyan embertől származnak, akinek ebben érdekeltsége van.


[link]


Abban egyetértünk, hogy aki egészségesen akar enni, inkább magára főzzön, illetve abban is, hogy nagyon kevés valóban egészséges ételük van. De azért a legtöbb menüjükkel a magas sótartalom a fő gond, meglátásom szerint. A cukor is egészségtelen, és mértéktelenül fogyasztva a hús is, persze, ezt nem tagadom, de ezeket ki lehet kerülni, elég nagy a választék. A sót nem, mert minden ételük tele van vele.

2019. márc. 14. 15:22
 7/7 lencsefőzelék ***** válasza:
78%

Ha te a webbeteg.hu-t hiteles forrásnak tartod, kérdező, akkor nagyon naiv vagy. Az általuk idézett Erdélyi Aliz (teljes nevén Erdélyi-Sipos Alíz) szavahihetőségéről ennyit:

[link]

„Ha egy vesebeteg 4-5 kiló banán egyszerre való megevésétől akár meg is halhat, de ennyit képtelenség megenni...”

Amelyik oldal ilyen értelmetlen mondatokat képes leírni, attól eleve ne várjon sokat az ember. (Azt már csak zárójelben említem meg, hogy hol a magnéziumot, hol a káliumot nagybetűvel írják, holott egyik sem tulajdonnév...)

A hozzászólásokat is érdemes elolvasni, sokkal több igazság van bennük, mint a cikkben.

Én inkább hiszek Papp Lajos professzornak:

Papp Lajos beszél a káliummal mérgezett sóról

https://www.youtube.com/watch?v=TvDYzBr0l4M

Egy kolléganőm férjének pl. ő ajánlotta a tisztasót, és sokkal jobban lett utána (persze a diétát betartva).


Anno a Fekete Angyal is káliummal tette el a betegeket láb alól.

[link]


Egyébként az USA egyes tagállamaiban kálium-kloriddal végzik ki az elítélteket, ez állítja meg a szívüket.

[link]

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

2019. márc. 19. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!