Mikor döntötted el végleg, hogy nem fogod többé
megmenteni a nem működő barátságaidat?
1/28 A kérdező kommentje:
Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyanok figyelméért, vagy szeretetéért küzdjek, akik nem kíváncsiak rám.
2/28 A kérdező kommentje:
És nettó energiaveszteség is az ilyen, amikor azt látod, hogy te adni próbálsz, de a másik meg ezt nem viszonozza. Nem kíváncsi rád. Amikor írsz neki, és nem válaszol. Elhanyagol. Senki ne utálja magát ennyire, hogy ezt teszi saját magával, hogy ilyenek szeretetéért harcol. Mert ez az igazi öngyűlölet.
Én kevés olyan barához kötődtem eddig, hogy fájjon az elvesztése. Egy volt, de már elfogadtam. Volt, akit inkább én akartam lerázni, mert már túl sok volt és megbízhatatlan. A másik félnek fájt is ez.
máj. 15. 17:23
Én általában nagyon sokáig kitartottam egy-egy barátságban. Amikor már oda jutottunk, hogy megszakítottuk, akkor az már nekem megkönnyebbülés és fellélegzés volt.
máj. 15. 17:26
Gimi végén. Sose voltak igazi barátaim
máj. 15. 17:28
6/28 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy ennél rosszabbat nem nagyon tehet magával az ember. Futni a szekér után. Ne engedd, hogy csak pótlék legyél, ne engedd, hogy te legyél valakinek a második, vagy a harmadik, pláne, ha ezt érezteti is veled. Te többet érdemelsz.
Úgy 22 évesen. Felszabadító érzés volt.
máj. 15. 17:30
8/28 A kérdező kommentje:
Pláne, hogy minden ilyennél a visszautasító nyer energiát, a visszautasított meg energiát veszít. Még úgy is, hogy nem is kell semmit válaszolnia. Cseles dolog, de nem szabad ebbe a patakba belemenni. Neked rossz, őneki semleges, vagy akár még elégtételt is érezhet.
Én elég megértő és barátságos vagyok, mindenkivel jól kijövök. Nem futok senki után, számomra hamar kiderül, ha egyoldalú a kapcsolat, ha nincs egyensúlyban, akkor én sem fektetek bele energiát.
Viszont olyan is van, hogy hosszú ideig jól működik egy barátság kapcsolat és nem veszed észre az apró intő jeleket, csak egy idő után kezd gyanús lenni egy-két dolog. Egy elejtett megjegyzés, egy viccesnek szánt kritika, ígéretek amik nem teljesülnek, egyszer csak rájössz, hogy ez az ember nem az akinek mutatja magát. Csak érdekből barátkozik. Na ha ezt felismerem, lépek. Mielőtt még ő maga el kezdené éreztetni veled...
Ajánlom Máray Sándor: A gyertyák csonkig égnek c. könyvét. Döbbenetes történet egy igaznak hitt legjobb gyerekkori barátságról, amiből felnőttkorban majdnem gyilkosság lett...
máj. 15. 17:43
10/28 A kérdező kommentje:
9# Nálam a red flag az, amikor valaki hanyagol, amikor nem érdeklődik felőlem, és örülni kell, ha félévente egyszer össze tudunk futni egymással egy találkozó erejéig. Jó esetben visszaír 2 hét múlva, rossz esetben azután se. Az ilyennek mondani kell, hogy viszlát, nem egymást keressük. Az ilyen évi, vagy 2-3 évenkénti egyszeri találkozók nekem tökre semmitmondóak, akkor már inkább tényleg ne legyen semmi..
Kapcsolódó kérdések: