Miért vannak egyre többen azok a fiatalok, akik gyűlölik a gyerekeket?
Nem egyszerűen arról van szó, hogy nem akarnak gyereket, hanem szó szerint utálják őket. És ezt az utálatot azokra is kiterjesztik, akik gyermekkel képzelik el az életüket. Degradáló kifejezéseket használnak a gyerekekre, terhességre, szülésre, családra, betegesen süt belőlük a gyűlölet.
De miért éreznek és viselkednek így?
Elnézést az off-topic -ért, a földön fetrengésre szeretnék egy-két gondolatot írni.
Rokonom tanító, pont idén kezdett kicsi elsősökkel, ott van egy olyan gyerek, aki fölhöz vágja magát, amint olyan történik, ami neki nem tetszik.
Buszpályákon túlzás nélkül hetente több alkalommal látok ilyen jelentet, a szülő meg látszólag nem fogja fel a dolog súlyát, hogy a gyereke a hideg és nem mellesleg kemény járdához csapkodja magát. Nagyon veszélyes.
Mostanában -tisztelet a kivételnek- nagyon nem divat a gyereknevelés és a kicsikre kellően figyelni, akik szerencsétlenek lehet, hogy így akarják magukra felhívni a figyelmet. Vagy csak szimpla hiszti az egész. Mindenesetre régen egy ilyen után a szülő szégyellte magát, nem pedig neki állt feljebb, ha valaki szóvá merte ezt tenni.
Leginkább Mert egyre kevésbé divat a szüleik részéről nevelni a gyerekeket, és emiatt ( bár nem teljesen az ő hibàjuk), mégis ők azok akiket egyre többen nem kívànnak az életükbe.
A gyűlölet azért erős szó, olyan szerintem kevés van, aki tényleges gyűlöletet érez, de olyan nagyon sok akik nem szeretik őket.
Én sem szeretem a gyerekeket. Főleg mert nagyon fárasztóak tudnak lenni, túl sok gond van velük, a neveletlenek nyilván idegesítőek is stb stb.
Amúgy miért kérdezed ezt?
Miért kellene mindenkinek kötelezően szeretni a gyerekeket? Hol van ez törvénybe foglalva, hogy a gyerekeket csak szeretni lehet? És téged miért foglalkoztat az, hogy más emberek hogyan viszonyulnak a gyerekekhez?
Én amúgy nem csak a gyerekeket nem szeretem, azokat a felnőtteket sem akik nagyon pörgősek, mindig mennének valahova, csinálnának valamit, sose nyugszanak 5 percig a seggükön, egyszerűen lefáraszt az energiájuk. Ugyanígy vagyok a gyerekekkel is. Fárasztanak a sok kérdésükkel, hogy mindig mindent meg kell magyarázni, mindig velük kell foglalkozni, túl sok figyelmet igényelnek, és ha nem kapják meg, akkor egyre akaratosabbakká válnak stb.
Még jó, hogy nem ösztön vezérelt álatok vagyunk - a legtöbben. ;)
De egy ösztön vezérelt breedertől nem vártam mást. Fajfenntartás, hogyne... pont ez lobod a kis szemeid előtt, amikor pont óvszert húzol a párod farkára, nem igaz?
45.
Pedig igaza van a 44esnek.
43-at értem, és megértem. Nem ő az, akiről a kérdésem szól (az inkább 44).
A kérdés pedig azért foglalkoztat, amit le is írtam a kérdésem kifejtésében. Mert az itteni (és nem csak ennél a kérdésnél) írott kommentekből úgy veszem észre, hogy sokan nyilatkoznak gyűlölettel a gyermekekkel kapcsolatos dolgokról.
Bár én szeretem a gyerekeket, de megértem azokat is, mint 43-as, aki nem kedveli őket, és le is írja, miért, és mindezt kulturáltan teszi, és az érvei ellen nincs is ellenvetésem.
De azokat nem értem, és nem is vagyok hajlandó tolerálni, akik szarásnak, jobb esetben fialásnak nevezik a szülést, pulyának a gyerekeket, és egyáltalán, csöpög belőlük a gyűlölet, ha erről a témáról van szó.
Annyiszor olvastam már itt ilyeneket, hogy meg akartam tudni, mi történt ezekkel az emberekkel, hogy ennyire frusztráltak lettek, de hiába, mert nem sikerült választ kapnom, inkább itt is előkerültek a gyűlölködők.
Annyit azért mégis megtudtam, hogy a neveletlenségnek lehet hozzá köze, de ez nem a gyerekek hibája.
Vannak, akiket a kormány családtámogatási intézkedései zavarnak, de ezekről megint nem a gyerekek tehetnek.
Vannak, akik nem akarják vállalni a gyerekneveléssel járó nehézségeket, és önigazolást keresnek ehhez, azért szidják a családosokat (meg a családtámogatási intézkedéseket.)
Valóban, a probléma összetett.
Köszönöm mindenki válaszait, főleg azokat, melyek korrektek voltak.
Pedig annyiszor leírták már Neked. Lassan engem is felhúzol ezzel a folyamatos "nemértemezéssel".
Te sem csíped azokat, akik nem szeretik a gyerekeket de biztos lehetsz benne, hogy Ők sem Téged.
További kellemes estét!
Én nem gyűlölöm őket, csak idegesítenek.
N
"mondjuk hogy ne haljon ki a faj". Melyik faj? Az, amelyik már lassan eléri a 8 milliárdos határt? Ami több mint a duplája annak, amit a bolygó fent tudna tartani? Vagy csak a magyarokról van szó? Akik valamiért azt képzelik, hogy az ő génjeiket áhítja a világ? Gondolom, az utóbbi a helyes válasz.
Kedves Kérdező: a tudatosan gyerekMekmentes közösség tagjaként merem kijelenteni, hogy mi régen túljutottunk az "ösztönlény" tituluson.
Csak hogy értsd: még a baktériumok is csak ideális körülmények között szaporodnak. Az ember az egyetlen faj, ami csak azért reprodukálja magát újra, mert csak. Ez nagyon nagy baj. Hiszen annak teljes tudatában teszik ezt, hogy az ő gyerekeik SEM fogják feltalálni a rák elleni gyógymódot. Azt is tudják, hogy se iskola, se egészségügyi ellátás nincs, de a következő tíz évben a maradék is le lesz építve.
Hogy semmi jó nem vár a gyerekeikre. Ezért aztán így is állnak hozzá. Minek feccölnének időt és energiát a minőségi gyereknevelésbe, amikor közmunka várja őket?
Itt kellene a logikának bekopogni és nemet mondani a 2.,3.,sokadik gyerekre. De már az elsőre is.
A családtámogatás olyan mézes madzag, amit (úgy tűnik) a CF-ek látnak át igazán. Miszerint a hitel az hitel, a kölcsön pedig kölcsön. Azokat (kamatos kamattal) vissza fogják fizetni. Azt valahogy mindig kifelejtik a "szaporátorok", hogy a gyerMek nagyon drága hobbi. Ebben már nem segít a kormány.
A" Jóvanazúgy, Valahogycsaklesz, Szeretetlegyenaztmindenjólesz"a 21.században már édeskevés érvelés.
Tehát : rohadt kevés hitelért beválalnak pár gyereket. Etetni őket és emberhez méltó körülményeket teremteni nekik viszont a szó szoros értelmében nem tudnak nekik. Frusztráltak, idegesek. Ezt "leverik" a gyerekeken. A gyerekek is frusztráltak és idegesek.Nőnek mint a gaz, bele a világba. Ezért üvöltenek, meg szemtelenek. A "dzsungel törvénye" az egyetlen, amit hamar meg kell hogy tanuljanak:" zabálja, vagy felzabálnak" (természetesen átvitt értelemben) .
Ezt tanulják otthon.
Ezt "élvezheti" mindenki más is.
Talán félre kellene tenni a "faj fenntartását", mint olyat.
A gazdagok gyerekeinek lesz csak esélye "minőségi életre". Aki nem engedheti meg magának, ne is szórja szét a génjeit. Senkinek nem fog hiányozni. Aki mostanában dönti el hogy "Fogyabármi"", az a világ legönzőbb lénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!