Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A szakácsok es a pincérek...

A szakácsok es a pincérek közt miért ekkora a feszültség?

Figyelt kérdés
Állandóab kritizálják egymást sokszor alaptalanul.

2017. aug. 30. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Itt azt tudom elképzelni, hogy a konyhán a szakács(ok) késik(nek) a megrendeléssel ami nem feltétlenül az ő hibájuk (meghibásodik egy berendezés), de a pincéren van a nyomás, mert ha panasz érkezik akkor a vendég vele kezd ki, miközben ő nem is tehet róla. Ebből kifolyólag jöhetnek a viták közöttük, hogy az egyikük sietteti a másikat és egyebek. Szimplán az is elöfordulhat, hory csak unszimpatikusak egymásnak.
2017. aug. 30. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
En is ateltem mar mondjuk azt hogy egy tarsasagban jott egy srac (szakacs) es teljesen jol elbeszelgettem vele utana negkerdezte mi a foglalkozasom mondtam hogy pincer es utana egy mocskos bunko volt utana.. speciel kopni nyelni nem tudtam
2017. aug. 30. 22:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Szoval ezzel csak arra akartam kilyukadni hogy nem feltetlen a kozos munka kozben hanem ugy akarmilyen elethelyzetben.
2017. aug. 30. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, hogy erre rajatszik a jatt "intezmenye", amire a szakacsnak nincs ralatasa es sokszor reszesulese sem, pedig minden vendegert oda teszi magat o is, csak a hatterbol...
2017. aug. 31. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szakács vagyok, és ez az egész intelligencia kérdése. Igaz, hogy munka közben rengeteg feszültség van a pincérek és szakácsok között, mert egy apró hiba, egyetlen elfelejtett/odaégetett étel képes 20 perces extra várakozást okozni (10 perc helyett fél óra), amit a pincérnek kell megmagyarázni a vendégnek. Ugyanakkor olyan napokon, amikor délelőtt 9 körül eszembe jut, hogy el kéne szaladjak vécére, és estig nem sikerül teljesítenem ezt a küldetést, sosem veszi ki jól magát, ha a pincér elszúr valamit (pl. lefelejt egy olyan ételt egy 12 fős asztalról, aminek 15 perc a sülési ideje, és persze azonnal kell, meg azért tartsuk melegen a másik 11 adag kaját, meg adjuk a többi asztal kajáját is...). Mellesleg hiába mosolygósak a pincérek, a konyhán nem a legtoleránsabbak, még akkor sem, amikor ők hibáztak, nem pedig a szakács (na persze mi, szakácsok sem a türelmünkről vagyunk híresek).

Mindent összevetve amint vége a melónak, nálam vége az ellenségeskedésnek is, gyakran együtt koccintunk a pincérekkel, akikkel pár órával korábban egymás anyját szidtuk szemtől-szembe. Ezért szép a vendéglátás :)

2017. szept. 1. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A szakácsok nem kapnak borravalót pedig az érdemi munkát ők végzik, a pincérek csak kiviszik a kaját, a világ legdedósabb melója mégis ők kapják a pénzt.
2017. szept. 1. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez a borravalós elképzelés nekem kicsit sántít. Én szakácsként elég jól keresek, nem is gondolok arra, hogy más fizetése után sóvárogjak, másrészt hiába kapnak a pincérek jattot, sok helyen nem is tarthatják meg, mert le kell adniuk...
2017. szept. 1. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!