Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Életetek első kókuszgolyója,...

Életetek első kókuszgolyója, amit gyerekkorotokban ettetek, kekszből vagy piskótatésztából készült?

Figyelt kérdés

Azóta nektek mi az "alap" kókuszgolyó? A kekszes vagy a piskótatésztás?


Régen faluban a lakodalmakban, amikor a konyhán összegyűltek a rokonok vagy a felkért ismerősök főzni, akkor a megmaradt süteménydarabokat, sütemény tésztájának a széleit használták fel, minden ilyen maradékot összegyúrtak, rummal, lekvárral, kakaóval, cukorral ízesítették, került bele mazsola is, és kókuszreszelékbe forgatták. Az interneten is elérhető a kókuszgolyó piskótatésztából receptje, vagy egyszerű kevert tésztából is lehet készíteni.

Mégis, mintha 10-ből 9 ember csak a kekszes változatot ismerné.



jan. 3. 15:49
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
82%
kokuszgolyo keszböl készül. nem piskotábol.
jan. 3. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Én öreg vagyok, de biztosan állítom, hogy háztartási kekszből. A minden egyébben azonos kocka viszont piskótából.

A kókuszgolyóban az a mámor, hogy nem kell sütni, nincs kockázat. Sok embernek kihívás a piskóta, és sok más sütemény is. Kekszből gyors és egyszerű.

jan. 3. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Kekszből, és azóta is csak kekszeset ettem.
jan. 3. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/32 anonim válasza:
100%
Ettem mindkettőből, így ahogy írod, hogy maradék piskóta alapú sütikből is gyúrtak össze golyót. De hogy melyiket ettem előbb, ki tudja már :)
jan. 3. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/32 A kérdező kommentje:
#8 Nem maradék süti tulajdonképpen, az persze, hogy elfogy :), hanem amikor sok-sokfajtát sütnek egy rendezvényre és levágjáķ a tészták szélét, abból készítik. Úgy tudom, a cukraszdák is maradék tesztából készítik. De direkt erre a célra is össze lehet dobni egy gyors kakaós kevertet, (nem kell feltétlenül piskóta), amit tovább feldolgozol és isteni finom kókuszgolyó készül belőle.
jan. 3. 20:11
 16/32 A kérdező kommentje:

#10, #11, #12

De bizony, piskótából, kevert tésztából, süteménytészta maradékokból (pl. széle) készítik ezt a változatot. Ez se tart sokáig, összedobni mondjuk egy kakaós kevertet. Aztán összemorzsolni és tovább ízesíteni kakaóporral, lekvárral, rummal, rumaromával, meggybefőtt levével, narancslével, cukorral, meggyel, mazsolával. Ki mit szeret bele.

A kekszes az sütés nélküli, gyors változat.

Mindkettő finom. De eléggé más az ízük.

Azt hiszem, cukrászdában is főleg a nem kekszes változat kapható.

jan. 3. 20:18
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Kekszből
jan. 3. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Kekszből. Nagymamám, Édesanyám és Én is kekszből csinálom. Piskótással még nem is találkoztam, nem ettem. Szerintem cukrászdákban is kekszből csinálják, mert amiket ott eszek azok mind olyan egyneműek, mint amit otthon is csinálunk, nem piskóta szerűek.

Győri vagyok.

jan. 3. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/32 anonim ***** válasza:
93%
Kekszből, csak a cukrászdában csináljuk szélekből
jan. 3. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/32 A kérdező kommentje:

Lehetséges, hogy kekszből készítik sok cukrászdában. Már régen vettem cukraszdait.

Teljesen egynemű. A morzsolás/villával szétnyomkodás és a folyékony hozzávalókkal való keverés hatására egynemű, erősen sötétbarna massza lesz belöle.

jan. 3. 23:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!