Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha kibontom a lekvárt egy idő...

Ha kibontom a lekvárt egy idő után (1-2 hónap) megpenészedik a teteje, ez mitől lehet, és hogyan zárjam le hogy ne legyen penészes?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 15. 22:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Hűtőben tárolod? Ott kell.
2012. ápr. 15. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen normális. Amelyik lekvár 2 hónap alatt nem penészedik meg, az nem is gyümölcsből van.

Annyit tehetsz, hogy kisebb üvegben veszed a lekvárt, amennyi elfogy pár hét alatt. Vagy ha magad rakod el, akkor is kisebb üvegekbe tedd.

2012. ápr. 15. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
15%
a gagyi lekvárok penészednek meg, mert tele vannak zselatinnal, nem tudsz mást kezdeni, mint vagy nem venni ilyeneket, vagy hamar megenni.
2012. ápr. 15. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

"a gagyi lekvárok penészednek meg, mert tele vannak zselatinnal"


Ez hülyeség! A levegőből penészspórák kerülnek a lekvárba és azok a legjobb lekvárban is szaporodnak! Ennyit illő volna tudni!A gyümölcslekvár táptalaj!

2012. ápr. 15. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Harmadik vicces :D Az én lekvárjaimban nincs más, csak gyümölcs, esetleg egy kis cukor. És persze, hogy megpenészedik két hónap alatt.

Ami nem penészedik meg, az nem is tudom elképzelni, miből van. Merthogy nem gyümölcsből, az tuti. Talán műanyagból.

2012. ápr. 15. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Én kevés cukorral főzöm a lekvárt rövid ideig,az anyósom sok cukorral sokáig. Az enyémet felbontás után hűtőben lehet csak tárolni,különben megpenészedik.Az övét kupak nélkül is lehet a konyhaszekrényben,csak kiszárad,olyan lesz,mint a birsalmasajt.És egyforma tartósítót használunk,kb.egyforma mennyiségben.
2012. ápr. 15. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, a múltkori házi birsalmalekvár volt és szerintem az lehetett vele a gond, hogy nem tudtuk lecsavarni és ezért kiszúrkáltuk a tetejét és ott mehetett bele a penész,persze hütőben volt. a mostanit meg frissentartó fóliával is lezártam és be a hűtőbe!

u.i. gagyi lekvárt nem veszek,ki tudja azt megenni? :-)

2012. ápr. 16. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, az anyukám saját készítésű lekvárja akkor miért nem penészedik meg?
2012. ápr. 16. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha nagyon sok a cukor benne, akkor megint nem penészedik meg. Meg sajna ma a legtöbb háziasszony is tartósítószerrel teszi el a lekvárt.

Nos lehet, hogy velem van a baj, én tényleg nem teszek bele túl sok cukrot, és semmiféle tartósítószert, hanem főleg gyümölcsöt, mert szerintem az egészséges. Kidunsztolva simán eláll évekig is akár, csak felbontás után kell megenni..

2012. ápr. 16. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
9-es: Mi pedig semmi cukrot nem teszünk bele, legfeljebb sztíviát. A legtöbb lekvárra igaz (ami gyümölcsből készült és nincs agyoncukrozva), hogy felbontás után hűtőben kell tárolni, és pár napon, esetleg 1-2 héten belül érdemes elfogyasztani. Előfordult már, hogy felbontáskor penészes volt már a teteje, ilyenkor le kell dobni róla a penészes réteget (ill. egy kicsivel többet), és a maradék még fogyasztható.
2012. ápr. 16. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!