Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Félig átsült, véres belsejű...

Félig átsült, véres belsejű csirkecomb elfogyasztásától lehet valamilyen betegséget kapni?

Figyelt kérdés

2019. aug. 1. 22:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván lehet...

A megfelelő konyhai higiénia, és a kellő átsütés-megfelelő elkészítés azért alapfeltétel ebben a tekintetben.

2019. aug. 1. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Lehet.
2019. aug. 1. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
És mit?
2019. aug. 1. 23:16
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Ên egyszer talán nem is félig átsült csirjecombot adtam a gyerekeknek,csak picit olyan rugalmasnak tűnt. Olyan hasmenést kapott,hogy hónapokig pisilt a segge.hordtam orvosokhoz,mire egyik kiküldött egy ÁNTSZ és embert,aki kérdezte mit eszik a gyerek. Mondtam neki hogy a sült csirkecomb a kedvence. És akkor döbbentem rá,hogy amiatt van ez nála.Rota vírust kapott szegénykém.
2019. aug. 1. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
lehet. A csirkék nagy százaléka szalmonellával fertőzőtt, így mint mikrobiológus, én biztos nem enném meg azt a húst
2019. aug. 2. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
86%
Az ideális csirke súlya 1,2kg grillezéshez.Ennél nagyobb súlyú csirkét nem ajánlatos grillezni, mert nem sül át jól.Elszaporodnak benne a baktériumok. De, ha nem akarsz betegséget kapni, akkor minden csirkés ételt forralj fel mikrósütőbe és visszahűlés után fogyaszd el.Így a hő hatására elpusztulnak a benne esetleg előforduló baktériumok.
2019. aug. 2. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
etelmergezest
2019. aug. 2. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
73%

Rota, calici, szalmonrlla. A Hogy ne halj meg című könyvben van egy leírás, hogy vizsgálták a konyha különböző részeit, 10nappal a nyers hús beketülése és többszöri fertőtlrnítés után.

Tele volt minde baktériummal. Ha több petcen át 100fok fölött sütöd, amitől esetleg elpusztulna, akkor meg rákkeltővé válik.

2019. aug. 2. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Öcsém egyszer így lett szalmonellás. Kórházban volt majdnem egy hétig mert hasmenése volt és hányt állandóan, nem sok kellett hogy kiszáradjon.
2019. aug. 2. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a csontos csirkecombot mindig előfőzöm és mikor már kicsit hűlt, akkor panírozom. Így nem csak hogy tuti nem lesz véres a közepe, de finom is, mert a főzővizet fűszerezem. Lehet nem mindenki ért egyet a módszeremmel, de én nem tudom eltalálni azt a sütési hőfokot, hogy átsüljön, de a panír ne égjen meg.
2019. aug. 2. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!