Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » 2018 12.18-án vásárolt, és...

2018 12.18-án vásárolt, és azóta fagyasztóban tárolt karaj, oldalas, tarja, csirkecomb még felhasználható?

Figyelt kérdés
Vagy dobjam ki?
2019. nov. 23. 12:52
 1/10 anonim ***** válasza:
9%
Én úgy tudom, hogy fagyasztóban a hús maximum három hónapig tárolható. Én nem enném meg. De talán kutyusok megehetik, bár ebben nem vagyok biztos, kérdezz meg egy állatmenhelyet, hátha átveszik tőled.
2019. nov. 23. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Ha kiengeszteled, és utána állagra, szagra, szinre, tapintásra eltér a megszokottól, ráérsz utána is kidobni. Ha megfőzöd/megsütöd és közben érzel kellemetlen szagot, ízt, még akkor is ráérsz kidobni.

Persze, ha nem nagy érvágás a pénztárcádnak, hogy csak úgy minden próbálkozás nélkül rögtön kuka, akkor tedd azt.

2019. nov. 23. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Meg lehet enni. Nyilván ha büdös, fura ízű, ilyesmi akkor nem, de egyébként nem kéne, hogy baja legyen.
2019. nov. 23. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
19%

A sovány hús bírja tovább a fagyasztást. Oldalast alapból kidobnám, a zsírosabb húsok nem annyira bírják (olvastam is, de tapasztaltam is.)

Csirkemell simán kibírja egy évig, azzal nem lesz gond.

2019. nov. 23. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Gyakorlatilag ennyi idő után sem lesz hétköznapi értelemben romlott a hús, de hosszú idő után a külseje kifehéredik, szíjas állagú és állott ízű lesz, amin a fűszerezés sem segít.

Valóban olvaszd ki (ne mikróban!) és meglátod, hogy érdemes e vele vacakolni!

2019. nov. 23. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
A kommentelők nagy részének vagy rossz a fagyasztója vagy valami mást ront el. A családom minden éveben vág disznót és marhát is. A fagyasztóban ha rendesen hagyjuk kihűlni a húst és jól csomagoljuk el akkor 10 hónapot is kibír mindenféle avasodás nélkül a hús. Én pont a csirkénél lennék gyanakvóbb.
2019. nov. 23. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
89%

"Gyakorlatilag ennyi idő után sem lesz hétköznapi értelemben romlott a hús, de hosszú idő után a külseje kifehéredik, szíjas állagú és állott ízű lesz, amin a fűszerezés sem segít."


Ha ilyen változások történnek a fagyasztóban a hússal, akkor vagy a hömérséklet nem megfelelö, vagy/és a csomagolás rossz, nem erre való zacskóba lett téve a hús.


Alapesetben a fagyasztott húsok 10-12 hónapig elállnak minöségromlás nélkül, kivéve a kifejezetten magas zsírtartalmúak, ezeknél 6 hónap után felléphet avasodás, ami az élvezeti értéket csökkenti, de egészségre nem ártalmas.

2019. nov. 23. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Neki adom egy kutyát, macskát tartó ismerősömnek.Csak sajnállok több ezer forint értékű húst kidobni.
2019. nov. 24. 05:42
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok!

Ezért írtam, hogy annyit megér: kiolvasztod, és ha semmi bűze, nem nyálkás, akkor elkezdheted sütni/főzni, és majd látod, milyen lesz. Ráérsz átvinni a szomszédba, ha sütés/főzés közben "illatozik". Persze, attól is függ, milyen vastag a pénztárcád. Ha most kidobod, legközelebb tudni fogod, hogy felesleges annyit bespájzolni, hogy záros határidőn belül ne kerüljön sorra.

2019. nov. 24. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
en is eloszor megprobalnam ha kiolvasztod es nem tunik rossznak siman eheto
2019. nov. 26. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!