Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha van itthon 80 deka darált...

Ha van itthon 80 deka darált marhahúsom és 1 kg. savanyúkáposztám, érdemes-e belőle húsos káposztát csinálni?

Figyelt kérdés
Nem tékozlás-e a marhahúsra értve?
2021. dec. 12. 17:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
64%

De, tékozlás.

A darált marhádból inkább csinálj hamburgerpogácsákat (só, bors) és fagyaszd le amit nem esztek meg, vagy készíts IGAZI bolognait.


A káposztádhoz meg vegyél holnap egy bő fél kiló sertéslapockát, székelykáposztának!

Mellesleg jobb lesz, mint a darált marhával. És gondolom nem akarsz karácsony előtt 2 héttel töltött káposztát csinálni.

2021. dec. 12. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ hogy hány személynek szánod, a hús talán még sok is hozzá.
2021. dec. 12. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:

Én is igazi Bolognait csinálnék.


A káposztából meg a kedvencünket, toros káposztát csinálnék! Ha marad belőle, kiválóan fagyaasztható, mehet töltött krumpliba.


Vagy káposztás sztrapacskát juhtúróval. Nyami.

2021. dec. 12. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!! (#2 -nek: egyszemélyes háztartás - ffi64)
2021. dec. 12. 18:37
 5/22 anonim ***** válasza:
Akkor ez tényleg sok lesz.
2021. dec. 12. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:

Én is a hamburger pogácsa mellett döntenék.

3-as, erre a töltött burgonya toroskáposzta kombóra kíváncsi lennék, hogyan készíted, én is imádom a toroskáposztát, de igy még nem hallottam róla.

Kérdezőt remélem nem zavarja az érdeklődés.

2021. dec. 12. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy sokan a toros káposztát a székelykáposztával keverik.

Pedig a toros káposzta az SÜLT hús, SÜLT káposzta kombó.

Semmi hagyma, semmi pirospaprika, semmi víz, csak só és őrölt fekete bors.

[link]

2021. dec. 12. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
7. Ezt talán szokásfüggő is, mert felénk disznóvágáskor, a frissen bekevert kolbászhúsból volt szokás a gombócos káposztát készíteni.
2021. dec. 12. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
61%

#8

Nem tudom, én nem vidéken éltem.

Csak hosszú életem során voltunk meghívva Veszprém megyébe Szigligetre, Fejér megyébe Lepsénybe, Heves megyébe a Tisza-tóhoz, GyőrMS megyébe Nemeskérre, Zalába Zalaudvarnokra, Békésben Szarvasra disznóölésekre és mindenütt tenyérnyi, nagyon finom sült hús darabok voltak a néhol kemencében, másutt sütőben sült káposzta tetején. Bevallom, nekem a szigligeti volt a legfinomabb, de lehet, hogy csak azért mert hullaszerelmes voltam.:)

Te melyik tájegységről írsz?

2021. dec. 12. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
9. Fejérmegye északi részéről írok. Amúgy sült hús is volt felénk, csak káposzta nélkül.
2021. dec. 12. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!