Mitől lehet az, hogy idén ennyire olcsó az földieper (szamóca)?
A szezon elején, amikor megjelennek az útszéli epres standok a görög eperrel, ilyenkor szokott mindig a legdrágább lenni. Tavaly ilyenkor 2500-3000 Ft között volt kilója az elején. És a szezon csúcsára, amikor már dömping volt magyar eperből, a legolcsóbb ár 1700 Ft volt.
Idén most indult be az szezon eleje és mindenhol 1700-1800 Ft-ért látom kiírva, még a szupermarketben is. Most kerül annyiba, mint tavaly a szezon csúcsán amikor legolcsóbb volt.
Hogyan lehetséges, hogy gyakorlatilag minden élélmiszernek durván emelkedik az ára az egekbe, közben pedig az eper ára ilyen brutálisat zuhant tavaly óta?
Én meg pont azt figyeltem meg az évek alatt, hogy akkor a legolcsóbb, amikor megjelenik az üzletekben, aztán egyre drágul.
Bár pár hete 2700ftért vettem 1 kilót 😒
Jelenleg szinte csak kulfoldit lehet kapni.
Na majd a magyar az lesz am draga
6: ha egyszer megnézed a spanyol "eperipari" ültetvényeket, rájössz, hogy miért olcsóbb nekik...
Iszonyat területek, méretgazdaságosság.
#6
Speciel pont az eperből a magyar sokkal finomabb, ízesebb, zamatosabb, illatosabb, még ha kisebb is, mint a külföldi.
Ezért drágább mindig, mint az import.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!