Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miert vannak oda annyian a...

Miert vannak oda annyian a kovászos kenyérert?

Figyelt kérdés

Több embernél hallottam már ezt ilyen nagy elismeréssel, hogy "igen, ez normális kovászos kenyér" meg hogy ő azt vesz, mert mennyivel tovább eláll.

A férjem is mindig azt vesz, aztán másnap már alig lehet elragni a héját, és amúgy nekem sótlan is.

Mi a jó benne?



2022. júl. 26. 06:50
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk finomabb a kovászos, en is előnybe reszesitem,es lehet kapni belőle kisebbet pld 400-500 g-osat es ha egyedül vagyok akkor azt reszesitem előnybe mert 1kg kenyeret tuti nem ennem meg, masnap megolyan minden kenyer amilyen.
2022. júl. 26. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/39 anonim válasza:
77%
Akkor lehet a férjed nem jó helyről veszi, mert a kovászos kenyér sokkalta finomabb a bolti többi kenyérnél. Kovászosnak nincs mű íze, a legtöbb kenyér főleg a fehérek számomra ehetetlenek, inkább itthon sütök, mert a kovászosnak az árát meg az egekbe tolták, e mellett nem mindig kapható :/ Amúgy a durum kenyér is nagyon finom!
2022. júl. 26. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/39 anonim ***** válasza:
82%

Ez jobban tetszik nekik.

Szerintem pocsék, ha csak az van nem is veszek 🤮

2022. júl. 26. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/39 anonim ***** válasza:
27%

Elsősorban sajnos, legtöbben az ízvilág miatt szeretik, aztán jönnek azok, akik még nem felejtették el, hogyan figyeljenek a testük jeleire, évtizedek alatt.

Szinte teljesen biztos, hogy nem lenne ennyi glutén érzékeny ember, ha a pékáruk megmaradtak volna a házi kovászos receptek él, és nem szoktattak volna át ezzel kapcsolatban(is) az ipari étkezésre minket.

Tudjátok Európában hol vannak kevésbé elhízva az emberek?, lepődjetek meg, Romániában. Ott még közelebb vannak a hagyományos táplálkozáshoz...

Ajánlom elolvasni David Perlmutter, Gabona Agy című könyvét.

2022. júl. 26. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/39 anonim ***** válasza:
84%
22: mi mostanában a durum kovászosat vesszük, mennyei! :)
2022. júl. 26. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/39 A kérdező kommentje:

Hát amúgy azt megértem, ha valakinek jobban ízlik, mert ez egyéni. Nekem spec. pont nem jön be.

Csak epphogy más jellemzői miatt dicsérték a kornyezetemben, amiben szerintem objektíven sem jobb a kovászos kenyér.

Egyébként az élesztő is csak egy gomba, és a kovászos kenyérben is elesztogomba keleszti a tésztát, csak ott több fajta van jelen, nem?

2022. júl. 26. 11:45
 27/39 anonim ***** válasza:
46%

26: Gomba és gomba nem ugyan az.

Látszólag eredmény ugyan az.

Gyakorlatban meg nem.

2022. júl. 26. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/39 anonim ***** válasza:
77%
Én nem írok választ, mert itt van egy lepontozó manó.
2022. júl. 26. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/39 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező,szépen írom.Kezdj magaddal valamit.Próbálj cdinálni kovászt és kisérletezz.

Először is ,több fajta kenyér vagy, ami a liszttől függ.Kismillió fajta liszt van.

Ne vegyed bazz ,hanem állj neki és süss valami.Más munkájat meg tudod kritizálni.Csináld akkor te, ha jobban tudod...

2022. júl. 26. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/39 anonim ***** válasza:
54%
24-es: a glutén ugyanúgy megvan az élesztös meg kovászos kenyérben is, ennek semmi köze a gluténértékenységhez!
2022. júl. 26. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!