Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miert vannak oda annyian a...

Miert vannak oda annyian a kovászos kenyérert?

Figyelt kérdés

Több embernél hallottam már ezt ilyen nagy elismeréssel, hogy "igen, ez normális kovászos kenyér" meg hogy ő azt vesz, mert mennyivel tovább eláll.

A férjem is mindig azt vesz, aztán másnap már alig lehet elragni a héját, és amúgy nekem sótlan is.

Mi a jó benne?



2022. júl. 26. 06:50
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
84%
Gyerekkori emlékek. A nagymama sütött ilyen kenyeret. Továbbá természetesebbnek is érzem, mint a mindenféle mesterségesen szaporított baktériumkultúrákkal puffasztott élesztős kenyeret. Nagyjából olyan ez, mint a vidéki levegőt összehasonlítani a városival. A vidékit akkor is szívesebben szívom, ha 80%-a trágyaszag.
2022. júl. 26. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/39 A kérdező kommentje:

De pont azért találták fel új technológiat a kenyerhez, hogy kellemesebb érzékszervi tulajdonságai legyenek (tehát könnyedebb, puhább legyen).

És ettől nem lesz káros, mint a szmog a vidéki levegőhöz képest.

2022. júl. 26. 07:03
 3/39 anonim ***** válasza:
92%

Mert van egy kelemes savanykás, természetes íze, ami az élesztősnek nincs.

Amit veszel az vagy kamu kovászos és tezsnek bele csalásból élesztőt, vagy rosszul tárolod.

A kovászos kenyeret jobb emészteni, nekem jobban tetszik a szerkezete, na meg tovább friss marad. Megértek mindenkit aki azt vesz (és azt sütöm)

2022. júl. 26. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/39 anonim ***** válasza:
92%

Mert másoknak az ízlik. Mi értelme megkérdőjelezni mások ízlését?

Annyira feleslegesek az ilyen kérdések, már bocs.

2022. júl. 26. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/39 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is, az hogy sótlan nem a kovász miatt van, hanem mert nem tettek bele eleget.

Másodszor az, hogy kemény a héja, az sem a kovász, hanem a recept hibája.

A kovász meg egészséges, természetes összetevö, az ipari, új technológiák meg éppen olyanok, mint a szmog, tele vannak különbözö vegyszerekkel, amik kifejezetten ártalmasak.

Mellesleg az új technológiákat nem azért találták ki, hogy " kellemesebb érzékszervi tulajdonságai legyenek ", hanem hogy olcsóbban, kevesebb alapanyag felhasználásával lehessen kenyeret gyártani.

2022. júl. 26. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/39 anonim ***** válasza:
82%

A kovászos kenyérben nincs más, csak liszt, víz és só. Hogy a helyen ahol veszed, elsozzák, az nem a kovász hibája.

Ahhoz hogy az élesztős kenyér ehető és friss legyen, mindenféle adalékot beletesznek. Na ez az, amit a kovászpártiak nem akarnak megenni

2022. júl. 26. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/39 anonim ***** válasza:
78%

Mert a kovászos kenyér finom és minőségi kenyér.

Összehasonlíthatatlanul jobb az élesztős kenyérnél, így kérdésed értelmét is vesztette.

2022. júl. 26. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/39 anonim ***** válasza:
82%

Én azt szoktam mondani ,a legjobb szakácsok mindég mi magunk vagyunk.Mert sajat magad fűszerezed meg az ételt.

Kedves kérdező,mi lenne ha megpróbálkoznál egxszer te magad kovászos kenyeret csinálni...

2022. júl. 26. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/39 anonim ***** válasza:
79%
Mert finomabb és tényleg tovább friss marad.
2022. júl. 26. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/39 anonim ***** válasza:
70%
Finomabb.
2022. júl. 26. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!