Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Földről felszedett (lehullot)...

Földről felszedett (lehullot) szilvából is szabad/érdemes szilvalekvárt főzni?

Figyelt kérdés

Most komolyan kérdezem....(nem pálinka...lekvár)

Pálinka majd csak később lesz a .....lekvárból :)


2022. aug. 25. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
30%

Én nem tenném. Azok belülről már rohadnak. Szoval valószínűleg nagyon nagy részét ki kene vágni. Raadásul az íze is lehet 'cefrés'


Max abból főznék ha a szemem előtt hullik le és felszedem

2022. aug. 25. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet,érett gyümölcs.
2022. aug. 25. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem ment bele a hangya addig jó
2022. aug. 25. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
2022. aug. 26. 01:43
 5/7 anonim válasza:
100%
Semmi baja neki.
2022. aug. 26. 02:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyszerű igen, vagy nem válasszal eldönthető kérdés.

Sokféle oka lehet annak, miért hullott le a fáról a gyümölcs, ez esetben a szilva.

Lehullhatott azért mert már teljesen megérett, de egyébként nincsen baja.

A lehullott gyümölcsök egy része viszont azért esik le a fáról, mert beteg, megtámadta valami kórság. Lehet az gomba, vírus, vagy a bele költözött kukac miatt.

Némi rutinnal azért nagyjából gyorsan felmérhető, hogy érdemes a fa alól összeszedni a lehullott szilvát, vagy sem - annak függvényében lehet a válasz igen, vagy nem.

2022. aug. 26. 04:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! - Sütés előtt mosás és darabolás. Olyan szilvaszemeket tervezek sütni, amelyek látszólag egészségesek. Az esetleges baktériumokkal csak annyit kezdhetek, hogy az először kb. 22 fokon felforralt anyagot még kb 3-4 órán át kb. 100 fokon sütöm...(a nedvesség elpárologtatása céljából)....s közben abban bízom, hogy az esetleg az anyagban levő baci/baktérium is leadja a pingpongütőt...
2022. aug. 26. 09:27

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!