Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A fagyasztóban meg tudnak...

A fagyasztóban meg tudnak romlani a dolgok?

Figyelt kérdés
Van egy adag sertés tarjám, egy csirkemájam, egy fagyasztott parajfőzelékem, meg egy szilvás gombócom, amiket még február-márciusban tettem a fagyasztóba, ezek meg tudnak romlani a fagyasztóban?

#fagyasztó #megromlás #meg tud romolni #fagyasztott romlott
2023. okt. 22. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
2%
Hááát… esélyes. Több, mint félév rizikós.
2023. okt. 22. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A parajon meg a szilvás gombócon nem aggódnék. A sertéstarja meg a csirkemáj problémás lehet, de inkább csak akkor, ha nem -20 fokos rendes fagyasztószekrényről, hanem valami kisebb teljesítményű fagyasztórekeszről van szó. Rakj be egy hőmérőt, és kiderül, hány fokos. És feltételezem, hogy azalatt a fél év alatt nem volt komolyabb áramszünet vagy ilyesmi, tehát sosem melegedett fel a fagyasztód.
2023. okt. 22. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Kb fél, néha 1 év amit én szoktam max hagyni. Meg tud romlani, vagy annyira romlik a minosege hogy elvezhetetlen elfogyasztani. Husnal meg veszelyes is
2023. okt. 22. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mikor meghalt a párom, 1 évig nem igazán volt étvágyam. Egy év után kezdtem újra főzni, és sajnos a húsoknak határozottan rossz ízük volt, nem voltak megromolva, de nem tudtam megenni az elkészült ételt a rossz íz miatt. Nekem csak húsok voltak lefagyasztva, más nem volt, így nem tudom másféle étellel mi történt volna.
2023. okt. 22. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
62%

A fagyasztott ételeknél a minőségromlás lelassul, de nem áll le teljesen.

Ezért is vannak az ajánlott fagyasztva tartási idők, amelyeket túl lehet lépni, akár meg is duplázódhat az, és az étel nem lesz mérgező, de határozottan el tud romlani a minősége.

Egyik leggyakoribb ok az avasodás, ami a zsírok oxidációs folyamata.

Régen minden gond nélkül megették az avas szalonnát, húst, akkoriban még hűtő sem volt, a padláson, kamrában tárolt ételfélék között volt, amit egész évre beosztottak, és azok avasodtak is - természetes folyamat, keseredett az íze, de megették.

Mostanság már dobják ki, ha "furcsa Íze van"


A kérdésre annyit tudok írni, hogy amennyiben nem volt kiolvadva, olyan baja nem lehet az ételnek, ami mérgező lenne, legfeljebb az említett avasodási folyamat miatt mehet tönkre.

Az pedig rád van bízva, hogy mi az a szint, amire azt mondod, hogy az már neked nem jó.

Az avas ételnek van egy jellegzetes szaga, íze, előre haladott állapotban már szemmel is látható lehet (pl az avas szalonna jellegzetesen sárga, ami a tarja fehér, zsíros részén is lehet hasonló)

Mindez nem jelenti azt,. hogy nálad megavasodott az étel a fagyasztóban - te tudod azt leellenőrizni, milyen állapotban vannak, attól nem kell tartanod, hogy megmérgezed magad.

2023. okt. 23. 05:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!