Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig áll el a házi kovászos...

Meddig áll el a házi kovászos kenyér?

Figyelt kérdés

Nekem szeletekva van fagyasztva. Hetfo este elovettem szobahire nejlonban 8 szeletet. Ma reggelre mar elkezdett peneszesedni. Ez normalis?

Igy lenyegeben 4 napot birt

(100% Teljes kiorlesu liszt 78% viz 25% kovasz)


nov. 24. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
32%
Ameddig meg nem eszed!
nov. 24. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Vegyél ki kevesebb szeletet a fagyasztóból.

Lehet, hogy azért is penészesedik, mert már fagyasztva volt, és így vizesedett kicsit.

Vagy lehet, hogy túl párás nálatok a levegő.

nov. 24. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne nejlonban tárold. De a penészedéshez a konyhában kell, hogy legyen penészgomba. Papírban, tisztán tartott kenyértartóban tényleg addig kéne elállnia, amíg meg nem eszed, viszont szeletelve kiszárad. De mért veszel ki 4 napi adagot?
nov. 24. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A nejlon miatt történt
nov. 24. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

#3 otthon tartom es munkahelyre vittem be hogy minden reggel legyen reggelim

Én szeretem ha kicsit kiszárad, nekem úgy az igazi. Olyan mint egy hideg piritos.


Legkozelebb megprobalom papirba tenni. Koszi

nov. 24. 14:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Konyharuhába tekerd, pláne ha nem zavar ha száradtabb.

Fagyasztóból kivéve ha nem használod fel rögtön, akkor a fagyos felületre a pára elkezd kicsapódni a levegőből. A sörösüvegen jobban látszik a pára, mert az üveg nem tudja beinni a vizet. Na ugyanez a pára a kenyérre is lecsapódik, csak a kenyér beissza, és megpenészedik tőle. Ne tartsd fagyóban a kovászos kenyeret, ha te magad sütöd, és valódi vadkovásszal készül.

Én kenyértartóban tárolom ( [link] ) soha nem penészedett még meg. Már esetleg teljesen kiszáradt, alig lehet vágni, már a következő sütésből való is odatettem mellé, de penész még sosem volt a saját magam sütötte kovászos kenyéren.

nov. 24. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a házi, kovászos kenyér soha nem penészesedik, egy idő után keményre szárad. Nem nejlonban tároljuk
nov. 25. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ilyen gyorsan nem szokott penészedni,nejlon tehet róla.
nov. 25. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!