Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit gondoltok, pl a barnacukor...

Mit gondoltok, pl a barnacukor egészségesebb, mint a fehér? Ha igen, miért?Vagy melyik édesítési mód egészségesebb vagy a legegészségesebb?

Figyelt kérdés
HA tudsz, írj indokolást is! Köszi.

márc. 27. 23:34
 1/10 A kérdező kommentje:
egészségesebb, vagy a legegészségesebb (kimaradt egy vessző)
márc. 27. 23:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A barnacukor tápértéke valamivel alacsonyabb, mint a fehér cukoré, de érdemi különbség nemigen van köztük. Süteményekhez viszont - szerintem - sokkal jobb, mert ad egy plusz ízt a kristálycukorhoz képest.
márc. 28. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Finomabb az íze az utólag visszakevert melasz miatt. Nekem legalábbis. A többi csak marketing fogás. Nem is értem, hogyan került bele a köztudatba, hogy egészségesebb. Nem az.
márc. 28. 01:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Röviden, tömören itt összefoglalták a lényeget:


[link]

márc. 28. 03:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
33%

Mi a baj fehér kristálycukorral? Cukor egészséges ezt csak a média termeli róla répacukor valójában egy nővényi édesítő cukor kivonat.

Ennyi erővel a szőlőt, eper, málna, cseresznye, barackot se ja hogy nem csinálnak belőlük cukrot ez csupán azért van mert nem ara van teremtve. Mint a cukorrépa.

márc. 28. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
méz
márc. 28. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
66%

A cukorrépából elég összetett eljárással lesz kristálycukor, az nem egyszerű növénykuvonat, van benne kémiai kezelés is.

Kis mennyiségben mégsem lehet kifejezetten károsnak tekinteni a kristálycukrot sem, de az nem azonos a gyümölcscukorral.

A répa, nádcukor a szacharóz, a gyümölcscukor a fluktóz, a szőlőcukor a glükóz, amit az emésztés során a szénhidrátok bontásával "belsőleg" is elő tudunk állítani.

A fluktóz a természetes cukor, amit ősidők óta fogyasztunk, az a méznek is az egyik részeleme.

A tömény szacharóz modern kori felfedezés, alig néhány száz éves.

A szacharóz megtalálható a növényekben, de a cukorgyártás során lesz belőle tömény édesítőszer (cukornád, cukorrépa, juhar).

A molekulaszerkezete miatt az emésztés során a szervezetünk képtelen megfelelően hasznosítani a szacharózt, a túlzott fogyasztása azért káros, de megfelelő mértéket tartva nem okoz problémát a cukor sem.

Ez elmondható még nagyon sok élelmiszerről, a túlzott mértékben elfogyasztott élelmiszerek okozta bajokért elsősorban a fogyasztó a felelős.

No meg persze az élelmiszer gyártók, akik a kész ételeikbe sokmindent bele csempésznek, és ahhoz a szacharóz is egy jó alapanyag lehet.

márc. 28. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Most már de még emlékszem dolgoztam a Szerencsi cukorgyárban, ott mosás tisztitás főzés lepárlás porítás.

Tessedik Sámuel dolgozta ki a cukorgyártást akkor még nem volt benne kémia.

márc. 28. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
52%

Ugyanolyan mint a kritalycukor csak kicsit mas izu. Méz egykutyam van benne kis vitamin de ugyanúgy cukor.

Édesitők kozul a termeszeteseket szokták javasolni ami a stevia meg az eritrit

márc. 28. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Minimálisan igen. Több benne az ásványi anyag és a melasz édessége miatt hosszútávon kevesebb fogy belőle.
ápr. 19. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!