Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért lett sebes a szám az...

Miért lett sebes a szám az ananásztól?

Figyelt kérdés
Két napja megpucoltam és megettem egy fél ananászt.Az ajkaimon, nyelvemen, szájpadlásomon kicsi vágások keletkeztek és vérzett is.Volt, ahol"csak" csípett, amiért nem tudtam tovább enni.Egy nap alatt elmúltak a sebek, de érdekel az oka.

2014. júl. 15. 20:33
 1/3 anonim ***** válasza:
67%
Igen ha ananászt eszel nem szabad sokáig a szádban tartani mert fehérjebontó enzim található benne, de ne félj nem lesz semmi bajod tőle! :) A konzervre azért nem vonatkozik mert az tele van adalék anyagokkal
2014. júl. 15. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A nyers ananásznak, kivinek van ilyen tulajdonsága.

A konzerv egyébként semmi tartósítót nem tartalmaz, mert hőkezeléssel van tartósítva...

2014. júl. 16. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A fehérjebontó enzim okozza. A konzerv ananász fogyasztása azért nem okoz ilyet, mert ez az enzim hőtől inaktiválódik.
2014. júl. 16. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!