Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kellett lerontani már a...

Miért kellett lerontani már a Kalocsai édes fűszerpaprika őrleményt is?

Figyelt kérdés
Nem elég, hogy mindennek kezd romlani a minősége, (Boci csoki, Milka csoki, öblítők, Pilóta keksz, Vaníliás karika és még sorolhatnám), most erre a Kalocsai pirospaprikát rontották el. Kb. 3 hónapja ehetetlenül keserű, már nem is veszek ilyet, pedig nagyon régóta ezt vettem és finom édes volt. Most ehetetlenül keserű. Elolvastam a leírását és az áll a zacskón, hogy termelőhely, Magyarország, Spanyolország. Ez szerintem vérlázító, hogy minek kell a jó kalocsai paprikához még a rossz, keserű spanyol paprikát keverni, holott eddig megvolt az anélkül is. De van egy gyanúm, hogy most már minden a mennyiségre megy és nem a minőségre Magyarországon. És lesz olyan h..., aki még megveszi, mert hisz a márkában, holott már fényévekre van az eredeti minőségétől. Kérem írjon, aki ugyanígy gondolja!

2015. ápr. 26. 15:55
 1/4 anonim ***** válasza:
44%
Ha a te ízlésednek nem felel meg valami, azt nem kell megvenni. Ennyire egyszerű.
2015. ápr. 26. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
95%
Nem most kezdődött ez már.Amikor ráfogták a kistermelőre hogy hígítja, téglaporozza, azóta csak romlik. Pedig azok igazán jó minőségek voltak. Most mindent beledarálnak. Csumát, szárat, ami jön. Nem is piros , hanem csak gyenge sárga a paprika.
2015. ápr. 26. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
94%
Pénzért. Sajnos az átlag ember jobban figyel az árra, mint a minőségre. Ezért aztán mindent felhígítanak, úgy is sokan megveszik, csak legyen viszonylag olcsó.
2015. ápr. 26. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Az utolsónak írnám, hogy azért a 7 ezres kilónkénti ár a hipermarketekben nem olyan olcsó a bíbor celofánban tündöklő kalocsai paprikáért. Valamikor évtizedekkel ezelőtt Kalocsa környékéről vásárolták fel a paprikát, aztán a gyártó kezdett spórolni, így elkezdte keletebbre felvásárolni a Tisza környékén a paprikát, mert a kalocsai termelők inkább nem adták oda annyiért, amennyit a gyár fizetett volna érte. Most meg már még olcsóbban be tudják szerezni importból. A paprika annyiban maradt kalocsai, hogy az üzem itt van még a Vajas patak mellett. No comment. Ha igazi kalocsai paprikát akar valaki venni, azt az itteni őstermelőktől meg tudja szerezni,amit természetesen Kalocsa környékén termelnek. Én is tőlük veszem,és akinek ajándékba viszek az mindíg dob egy hátast, hogy mennyire színez,és milyen kevés is elég belőle egy étel elkészítéséhez,mert olyan tömény. És nem keserű. Azért errefelé is vannak kóklerek,van akitől itt sem szabad megvenni,de a többségük nagyon korrekt.
2017. aug. 29. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!