Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tényleg otthon érdemes enni...

Tényleg otthon érdemes enni mindig, kerülni érdemes az éttermeket?

Figyelt kérdés

Otthon,ha jól elmossuk az edényt és abból eszünk utána,azt tudjuk,hogy jól el van mosva és nyugodtan ehetünk belőle és tiszta kézzel főzünk.


Az étteremben kitudja,hogy hogy van elmosogatva,meg ,hogy hogy mint főznek. Lehet nincs megfelelően elmosogatva és előttem abbol a tálból vagy azzal az evőeszközzel egy beteg vírusos ember evett vagy egy menekült. Sohasem lehet tudni. Aztán ,hogy ha kicsit rosszúl csinàlják a kaját,nincs meg a megfelelő hiigénia úgysem foglalkoznak vele?le...arják mert nem ők eszik meg,nem izgatja őket?


Esetleg olyan étterembe érdemes menni ahol minden nap friss húsból csináljàk az ételt és műanyag tálba teszik mondjuk a gyrost meg műanyag villát adnak hozzá,mert abbol a tálból és azzal a villával nem evett még senki?



2015. aug. 30. 21:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%
Mert te kedves kérdező miután kifizeted a gyrost, azután egyből megmosod a kezed? Addig hova teszed a gyrost? Normális éttermekben kell enni vagy otthon. Aki gyrost eszik araboknál az ne várja el a higéniát 600-1000 ft-ért, szoktak kesztyűt használni, de azért túlsok elvárásunk ne legyen.
2015. aug. 30. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező.

Mielőtt megkaptad a gyrost, mostál fertőtlenítővel frissen kezet? Megfogtad a kilincset, pultot, mozgólépcső kapaszkodót, lépcsőház ajtót? Ha sterilizált kézzel repültél oda, akkor értem a kérdést, egyébként nem.


Semmi bajod nem lesz.


"egy beteg vírusos ember evett vagy egy menekült."

Kezd már a hülye pánikot!

Kenyeret sem veszel? Szerinted hány kézen megy át, míg nálad otthon landol????

Megmosod a zsemlét is? :D

2015. aug. 30. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
95%
A kérdés rossz rovatban van. Mentális problémákra ne itt keress választ.
2015. aug. 30. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
77%

Akkor én most eloszlatom az illúziókat, ugyanis dolgoztam már étteremben, ötcsillagos szállodában. Forró vízzel fertőtlenítettük az evőeszközöket úgy, hogy egy vödörbe beledobáltunk mindent, benne hagytuk kb. 1 percig, aztán rá a jég, hogy azért képesek legyünk kézzel belenyúlni, és egy konyharuhával egyenként szárazra töröltük őket. Sok evőeszközön, mikor kivettem a vödörből, még rajta volt a rászáradt kajamaradék, ami ilyen rövid idő alatt nem tud rendesen leázni, ezt is a konyharuhával kapargattuk le. Felfordult a gyomrom tőle, de ez volt az előírás, nem is tudtuk volna máshogy (alaposabban) csinálni, mert nem volt rá idő, mindig jöttek az újabb vendégek. Másrészt nem tudom, máshol hogy van, de nálunk mindenki minimálbérért robotolt akár napi 14-16 órákat is, a főnökök köcsögök voltak, és ugye az egyetlen, akin le lehet vezetni az állandó feszültséget és megaláztatásokat, az a vendég. A szakács srácok nagyon gusztustalan dolgokat műveltek az étellel és az edényekkel is. Hiába jönnek az ellenőrök, nem látnak azok se mindent, főleg egy olyan helyen, ahol több száz pincér és konyhai kisegítő dolgozik. Meg aztán ha tudod, hogy ott az ellenőr, nyilván lesz annyi eszed, hogy nem csulázod telibe a tányért, mielőtt ráteszed az ételt, ellenben megteszed akkor, amikor nem látja senki, csak a kolléga, aki szintén ugyanezt csinálja...


Ennek ellenére én nem ezért, hanem inkább a hihetetlen mennyiségű pazarlás miatta nem támogatom a pénzemmel az éttermek működését, hiába megtehetném anyagilag. Mikor ott dolgoztam, akkor szembesültem vele, hogy kb. hány éhező embernek elég lenne az a kajamennyiség, amit ott naponta kidobálnak. Teljesen jó kenyérvégeket, maradékokat (mármint nem amit a vendég hagyott meg, hanem tálalás után megmaradt, érintetlen kaját), nem elég szép, de teljesen jó és friss zöldséget, gyümölcsöt, húst... A dolgozók se vihettek haza semmi ilyesmit, és enni se volt szabad belőle, mindent ki kellett dobálni, és rohadt nehéz volt nem arra gondolni, hogy miközben én rakosgatom a kukába a kenyeret, aminek csak annyi a baja, hogy nem elég szép pirítósnak, addig mások épp éhen halnak. Lelkifurdalással mentem mindennap dolgozni, folyton az volt bennem, hogy megint egy csomó teljesen jó ételt ki kell majd dobálnom. Számomra ez sokkal undorítóbb, mint egy idegen után használni az evőeszközt.

2015. aug. 30. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
89%
#14: Köszi.
2015. aug. 31. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
75%

Én is melóztam étteremben és kb ugyanaz a meglátásom mint a 14-esnek. A szakácsok belekeverték kb az összes testnedvüket a kajába kis tulzással, a kiszállítók meg ha nem volt jattos a vendég szintén műveltek cifra dolgokat.


Ellenőrzésről annyit ,hogy előre tudták mikor jön, lefizetett embereik voltak . Szóval akkor minden hirtelen rendben volt.


Én nagyon ritkán járok étterembe,aránytalan az áruk ,abból a pénzből amiből 2 tál kaját odaadnak 3 napig eszik a család. Néha megállok egy hambisnál pizzásnál de ennyi.

2015. aug. 31. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
85%
16. Már csak azért is bűzlik, amit írsz, mert előre honnan a bánatból tudja a felszolgàlò, hogy ad-e majd borravalót a vendég?? Utólag meg mit csinál az ètellel?! Ennek semmi értelme :D
2015. aug. 31. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
67%

Igen, érdemes otthon enni, mert egyrészt olcsóbb, amit magunk sütünk-főzünk, másrészt pedig egész biztosan olyan ízű lesz, amit szeretünk.

Ha mégis étterem, akkor ne holmi "gyors-büfét, mekit és hasonlókat" emlegess, azok nem éttermek!

Ha étterem, akkor nézd meg, hogy az mennyire kulturált, mennyire tiszta, akár az abrosz az asztalon, vagy a mellékhelyiség, stb. stb. válogasd meg, hogy hova ülsz be!!!

2015. aug. 31. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
47%
Persze kerülni kell. Én is mindent otthon sütök , főzök. Sokkal jobb ízű, sokkal olcsóbb. Minden betegség, fertőzés, mocsok, kizárható. Úgy mosogatja el az ember ahogy jónak látja.
2015. aug. 31. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
61%
17-es ha odafigyelnél látnád ,hogy kiszállítót írtam,tehát nem pincért.Aki kocsival motorral házhoz viszi a kaját,amit éppen rendelnek. Azok meg pontosan tudják és megjegyzik ki a smucig többszöri alkalommal is. Ne legyenek illúzióid ..
2015. aug. 31. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!