Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit lehet csinálni vöröshagymá...

Mit lehet csinálni vöröshagymából dunsztos üvegbe?

Figyelt kérdés
zsíroskenyérhez ennék valamit ami hagyma. De fogalmam sincs miként dunsztoljak hagymát. Ecet nélküli is érdekelne... recept.

2017. febr. 13. 10:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ecetes hagymát, mint bármilyen más savanyúságot. Lehet szeletben, de az aprókat egészben is lehet hagyni.

Fűszeres olajban is lehet eltenni, szintén felszelve, vagy a piciket egészben. (gyöngyhagyma )

2017. febr. 13. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Ha az ecetes elrakást választom azt hogy csináljam?

Mennyi ecetet rakjak bele? Víz? 720ml üvegeim vannak.

2017. febr. 13. 11:38
 3/11 anonim ***** válasza:

hagyma lekvár..

karammelizált hagyma

2017. febr. 13. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem van nagyon jó receptem-igaz lilahagyma almával- de vörössel is valami isteni finom zsíroskenyér mellé.

A savanyúságot meg úgy készítheted, hogy a felszelt hagymát gyengéden lesózod. Forralsz vizet, 720-ra számítva kb fél liternyit. Fél literenként teszel fél-egy deci cetet, egy kevés cukrot. persze ez mindegyik ízlás kérdése, hogy miből mennyit. Kóstolgatod, és ha kellemesen édes-savanyú, akkor jó. A hagymát gyengén kicsavarod, majd üvegbe töltöd. felengeded a még forró ecetes-cukros lével,

, ha akarsz teszel bele üvegenként egy késhegynyi nártium- benzoátot,majd jól lecsavarod a tetővel. Nem kell dunsztolni, vagy ilyesmi.

Ha lehet ilyenkor kapni "szilas" kapros savanyúság tartósítót, azzal még egyszerűbb a dolgod, arra minden rá van írva.

2017. febr. 13. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

#4 azt mondod almával ecetezzem el a hagymát?

Ecetes lében főtt hagyma még érdekelhet. Hogy készítem el?

2017. febr. 13. 12:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocs félreérthetően írtam, az egy recept almás-lilahagymadzsem.Előttem írta valaki a hagymalekvárt, arra írtam, hogy nekem is receptem.
2017. febr. 13. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
A savanyúságnak eltehető hagymát pedig leírtam.A kissé lesózott hagymakarikákat kell előre elkészített felforralt, cukros-ecetes lével felönteni, még azon forrón, ha tele az üveg, rácsavarni a tetőt. ha pár napi mennyiséget akarsz, nem kell bele tartósító, ha többet csinálsz, és hosszabb ideig akarod tartani, akkor egy nagyon kevés kell bele. Nem lesz főtt hagyma belőle, szálas normális állagú, de nem kemény lesz.
2017. febr. 13. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
51%
Google
2017. febr. 13. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Végül káposztát csináltam. Pici ecet víz káposzta bors kömény só cukor egy űveg összekevertem az majd lesz belőle valami. Ha más nem penészes káposzta üvegben :D

HAgymát megettem nyersen nem tudtam kitalálni mit csináljak belőle. Amióta a kérdést kiírtam most fogyott el az 1kg hagyma.

2017. febr. 14. 11:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát vizes káposztából max vizes káposzta lesz, finomság biztos nem.
2017. febr. 14. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!