Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Vöröshagyma savanyúságként?

Kacsa Tibor kérdése:

Vöröshagyma savanyúságként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Akik olvassák a kérdésem, feltehetően a fejüket fogják tőle. De nem vagyok biztos a dolgomban, úgyhogy inkább rákérdek. Meglehetősen savanyúság mániás vagyok (na jó, azért nem bigott módon), és arra gondoltam, hogy szívesen készítenék én is savanyúságot. Egyrészt a gyöngyhagyma valami hihetetlenül finom savanyúságként. Az interneten van jó néhány recept, hogy hogyan is kellene gyöngyhagymát savanyítani, azonban azon gondolkodtam, hogy ugyanezt meg lehetne e csinálni kifejlett vöröshagymával is? Már csak azért kérdezem, mert olyan receptet nem találtam, ahol kifejezetten kifejlett vöröshagymából csinálnák, és felmerült bennem, hogy talán ennek valami oka van. Vagy csak méretbeli különbség az egész?



2017. máj. 21. 20:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%
Nem szokás, egyéb oka nincs
2017. máj. 21. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
2017. máj. 21. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Méretben, és ízben is van különbség.

A méret túl nagy, egészben nem, vagy nagyon nehezen járja át az ízesített lé.

(szeletelve nyilván megszokott dolog, hiszen csalamádéba is úgy teszik)


Ízben is más, mert nagyságrendekkel erősebb, mint a gyöngyhagyma.


Vöröshagymát egészben kifejletlen korában, "dughagyma" méretben szoktak savanyúságnak eltenni.

2017. máj. 21. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Lehet, imádom is. Étkezési paprika + vöröshagyma (összedarabolva), ecet, cukor, víz. Pörkölt mellé szuper, de, sült hús mellé is, vagy bármi máshoz amihez csúszik a savanyú.
2017. máj. 21. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

A #2-es linkjében pont dughagyma méret van a képen. :)


Olyat is lehet, hogy más zöldségekkel együtt rakod el, aminek akarsz egy kis hagyma ízt.

Pl zöld paradicsom.

2017. máj. 21. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
* Na nem eltenni télire gondoltam, hanem hirtelenjében összedobva mint például az uborkasalátát.
2017. máj. 21. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszokat! Sokat segítettetek! :)
2017. máj. 21. 20:32
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Vörösből nem tudom, de felénk Zalában csopros hagymának hívott hagymából isteni a savanyúság, én sokkal jobban szeretem a gyöngyhagymánál.
2017. máj. 21. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk kisebb - max. tojásméretü - vöröshagymát szokás eltenni télire savanyúságnak, ha nagyobb van csak, akkor hosszában félbe/negyedbe vágva.


Kell neki kb 3 hónap, mire átérik, de utána kimondottan finom.

2017. máj. 21. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk a csarnokban és a közértben is lehet kapni savanyúságként vöröshagymát.
2017. máj. 21. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!