Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A savanyú uborka más, mint a...

A savanyú uborka más, mint a kovászos uborka?

Figyelt kérdés
2018. júl. 23. 04:32
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Minden kovászos uborka savanyú, de nem minden savanyú uborka kovászos.
2018. júl. 23. 05:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
A savanyú uborka ecetes lében van, a kovászos uborkába pedig nem kell ecet. Vagy is nem szükséges, de hallottam olyant, hogy van aki tesz bele egy keveset.
2018. júl. 23. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Ami ecetes lében van, az az ecetes, más néven csemege uborka, de az is savanyú.
2018. júl. 23. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

a kovászos uborkának a savanyúságát a kovásszal készült kenyér erjedése adja általában 21-24 fok közötti hőmérsékleten(nem szabad napra tenni)a kapor elengedhetetlen, de van aki fokhagymát is tesz bele.

a savanyú(ecetes)uborka ízét különböző ecetes keverékekkel érik el. Ezek ízesítése akár tájegységekként, de országonként is változó.

2018. júl. 23. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Gluténra érzékenyeknek ajánlom, hogy a kovászos uborkába ne kenyeret tegyenek, hanem 5-8 mm szélesre vágott burgonyát, rétegesen: burgonya-uborka-burgonya stb. A tetejére sok kapor a levébe kevés só. Előnye az említetten kívül az, hogy szép zöld és ropogós marad a napon való érlelés után is. Ferenc-rendi apácák készítették először. Én is gluténérzékeny vagyok.
2018. júl. 23. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Én is készítettem már krumplival. Nem vagyok gluténérzékeny, csak kíváncsiságból. Hibátlan így is.
2018. júl. 23. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Csak tudományoskodom. A kovászos uborka esetében a felöltőlében tejsavas erjedést okozó baktériumok szaporodnak el, tejsavvá erjesztve az uborkából kioldódó erjeszthető, elsősorban cukor-típusú szénhidrátokat. Lényeges körülmény, hogy a felöntőlében viszonylag sok konyhasó legyen, mert az gátolja az uborka felületén levő egyéb mikroorganizmusok elszaporodását. Az ecetes uborka esetében hozzáadott ecetsav adja a savasságot, kevesebb konyhasóra van szükség. Kovászos uborka készítésnél valóban jobb a szeletelt burgonya (mint indító szénhidrát forrás), mert a kenyéren/ben egyéb mikroorganizmusok is bőségesen vannak és gyakran a penészgombák szaporodnak el a felszínen.
2018. júl. 23. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!