Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell a lereszelt krumpli...

Miért kell a lereszelt krumplit kinyomkodni, miért nem maradhat benne a saját leve?

Figyelt kérdés
Pl. sztrapacskánál. Ha kinyomkodom, kell bele víz. Nem mindegy akkor?...

2019. okt. 6. 14:11
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Én nem is tudtam, hogy sztrapacskánál ki kellene nyomkodni.

Úgyhogy maradjunk abban, hogy nem kell kinyomkodni!:)

2019. okt. 6. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
98%
Én sem szoktam kinyomkodni.
2019. okt. 6. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Lapcsánkánál sem kell kinyomkodni.

https://www.youtube.com/watch?v=NVvTj_pE0cY

[link]

2019. okt. 6. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell kinyomkodni! Aki neked ezt mondta, az vagy nem tud főzni, vagy átvágott.
2019. okt. 6. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Ha lesózod kell kinyomkodni, a sok só, és a barna lé miatt (szerintem így jobb lesz az íze), egyébként nem kell.
2019. okt. 6. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
#4 Google mindenhol olyat ad be, kvázi az egész net közösség átvág...
2019. okt. 6. 15:05
 7/10 A kérdező kommentje:
#5! A barna lé miért probléma? Nem sózzuk le, de a fele barna lé lesz...
2019. okt. 6. 15:10
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem nyomkodok ki a létől, nemcsak barna lesz, hanem rengeteg lisztet is kell hozzá kavarnod, mire összeáll olyan állagra, ami szükséges.
2019. okt. 6. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
A "barna lé" oxidálódott keményítö, amitöl semmi bajod sem lesz, csak nem "szép fehér" utána a sztapacska vagy amit készítesz belöle. Teljesen fölösleges és emellett értelmetlen is kinyomkodni, mert az értékes tápanyagokat és vitaminokat dolod ki ezzel
2019. okt. 6. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Valljuk be őszintén, hogy a mostani krumplik nem olyanok, mint régen. Amikor megveszed zöldségesnél, vagy bárhol, egyszerűen nem lehet kiigazodni rajtuk. Van, amelyik piros héjú, van a sárga, de régen legalább tudtuk, hogy melyik mire való. Most hiába írják rá, hogy főzni, sütni, akármire való, ... á, inkább hagyjuk is. Eltűntek a normális krumplik. Ráadásul kívülről gyönyörű, de amikor pucolod,tele van vízzel, vagy épp az ellenkezője. Fekete foltos belül, vagy a héj alatt vastagon zöld. Vettem olyat is, aminek olyan íze volt, mint ami télen megfagyott: totál édes.

Alap normál krumplit nem kell kinyomkodni reszelés után. Ennyi röviden a saját tapasztalatom.

2019. okt. 6. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!