Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy érdemes sózni?

Hogy érdemes sózni?

Figyelt kérdés
Mire szórjak mire ne? Adott például egy sajtos pogácsa de ne is menjünk ijen meszire. Egy sima tepertyűs igényel sót?

2020. febr. 12. 10:46
 1/10 anonim ***** válasza:
A receptben benne szokott lenni, hogy mennyi sót kell beletenni az ételekbe.
2020. febr. 12. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyesmi kérdésre csak egy válasz létezik: ízlés szerint.
2020. febr. 12. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

1. vagyok, persze ízlés szerint. :)

Csak néhány összetevőbe kell só, és akkor még nem annyira érződik, hogy mennyi... ilyenkor szokta a recept írni, hogy tudom is én, 4 ek só.

Szóval igen, recept és/vagy ízlés alapján.

2020. febr. 12. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az utólag sózás érdekel? "Mire szórjak"...???


A pogácsa tetejét már nem kell sózni, ha a tésztában van elég. A tepertős elég sok sót felvesz, de a tetejére nem szoktam tenni.

2020. febr. 12. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Utólag gondoltam igen de köszönöm a válaszokat
2020. febr. 12. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden pogácsa tésztáját sózni kell, utólag hiába sózod. Kóstold meg a begyúrt tésztát.
2020. febr. 12. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam még olyanról, hogy utólag kellene sózni a pogácsát...
2020. febr. 12. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
De ha a szám kívánja utólag is sózást?
2020. febr. 12. 12:08
 9/10 anonim ***** válasza:
91%
akkor nem tettél eleget a tésztájába.
2020. febr. 12. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
46%

#8: Akkor teszel rá sót és úgy eszed. Egyébként az eredeti kérdés nem erről szólt.


Az eredeti kérdésre válaszolva: Általában főtt ételekre, levesekre és zöldségekre szokás evés előtt sót tenni. Persze otthon már eleve sóval főzünk/sütünk, a sótlanul hagyás inkább az éttermek egy részére jellemző, így a vendég ízlésére tudják bízni a só adagolását. Ami még ezen kívül eszembe jut és sózni szokták, az a zsíros kenyér, a snack-ek, popcorn.

2020. febr. 22. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!