Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nem szeretem a hagymát de sok...

Nem szeretem a hagymát de sok dolog elkészítéséhez kell hagyma is. Mit lehetne tenni ilyen esetben? Lehet a vörös hagymát vagy bármilyen hagymát helyettesíteni valamivel pl hagyma por vagy ilyenek?

Figyelt kérdés
Például a chilis babot nagyon kedvelem de ahhoz is kell legalább egy fél fej vörös hagyma az íze miatt. Viszont én egyszerűen kinem állhatom. Mindig kipiszkálom és pl ez egy vendégségben vagy barátok előtt nem lenne túl szép és illendő sem.

2020. máj. 21. 12:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
67%

Igazság szerint mi egyszerűen kihagyjuk a hagymát a kajákból. (Mi szeretjük, de 100-ból 99 alkalommal elfelejtünk venni. :DDDD )

Semmi probléma ezzel. Amúgy van hagymapor, de nem egészen értem hogy ha nem szereted, akkor azt miért raknál bele... :D

2020. máj. 21. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 A kérdező kommentje:
Mert a család többi tagja meg szereti és inkább nekik kedveztem. Egyébként köszönöm a választ:D
2020. máj. 21. 13:31
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Ha az íze miatt kell, akkor főzd bele egészben. De pl pörköltből nem fogod tudni kihagyni.
2020. máj. 21. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Amikor ételbe bele van főzve mint hozzávaló, akkor az csak kiegészíti az ízt, "beépül". Nem lesz olyan hagyma íze, mintha beleharapnál a nyers vöröshagymába.

Attól, hogy nem szereted a hagymát, a főzéskor simán használhatod.


Ez olyan, mint hogy én pl. nem szeretek semmilyen alkoholos italt inni, de vannak húsok, amik sörrel vagy borral készülnek, illetve rumos sütemények... ezeknek kell az ízéhez, és ezzel nincs is semmi bajom.

2020. máj. 21. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
76%

Az indiai konyhán - hasonló okok miatt - szintén nem használják a hagymát, asa foetidával (aszandkóró, aszatgyanta, ördöggyökér, ördögszar, büdösgyantagyökér, bűzösgyantagyökér, undorkóró) pótolják, de már az ókori Róma ínyencei is nagy előszeretettel fogyasztották ezt. Beszerezhető nálunk is!


[link]

2020. máj. 21. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 4Round válasza:
79%
Hagyma helyett póréhagymat használok.
2020. máj. 21. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 anonim ***** válasza:
77%

Anyósom is feszt állítja, hogy utálja a hagymát, meg ég tőle a gyomra, stb. stb.


aztán mikor nem tudja, hogy van az ételben, kétpofára zabálja, és halálra dícséri, hogy miylen finom. :-DDDD

Ilyenkor érdekes módon nem ég tőle a gyomra. :-D

2020. máj. 21. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/25 anonim ***** válasza:
86%
Vöröshagyma krém (én pucolni utálom)
2020. máj. 21. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Vagy nagyobb darabokban tedd bele, akkor ki lehet a végén szedni, vagy egész finomra vágd vagy reszeld, akkor teljesen szétfö, nem lesznek benne hagymadarabok.

De öszintén szólva, ha rendesen összeaprítják és megpárolják a hagymát, akkor semmiféle kipiszkálnivaló nem lesz az ételben, nem marad darabban.

2020. máj. 21. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is vagy nagyra vagd, vagy darald/reszeld le
2020. máj. 21. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!