Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Melyik/milyen alternatíva a...

Melyik/milyen alternatíva a legjobb kristály cukor helyett?

Figyelt kérdés
Szeretek teát inni majdnem minden nap, és ezért kérdezem. Ki mit használ, nektek mi vált be?
2021. ápr. 3. 06:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%

Porcukorral :)

Valójában eleve cukor nélkül kell inni. Ez is csak egy olyan mint a vanília, remekül meg lehet lenni nélküle, de rá lett szoktatva az emberiség egy iparági világbiznisz miatt.


De önthetsz bele tejet is, mint az angolok.

2021. ápr. 3. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát. Igen, valóban cukor nélkül lenne a legj inni és a gyümölcsteákkal így is teszek, viszont a Lipton is nagy kedvenc és az nem finom cukor nélkül. De arról meg le akarok szokni.


Lehet hogy kipróbálom akkor a steviát meg a xilitet. Sajnos igaz hogy a mézből meg több kell.

2021. ápr. 3. 12:16
 13/23 anonim ***** válasza:
62%
Nekem bármilyen édesítő tabletta jó, kivéve a canderelt. Azt nem szeretem. A boltban a legolcsóbbat szoktam venni, nincs sok jelentősége
2021. ápr. 3. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
79%

Oszlassunk el egy pár tévhitet:


Cukor/kristálycukor = szacharóz

Méz = glükóz és fruktóz oldat

Kókuszvirágcukor/nádcukor/barnacukor stb = színes kristálycukor, semmi különbség nincs tápértékben.

2021. ápr. 3. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
27%

A gyümölcsteákról is oszlassunk el tévhitet. A legtöbb nem más mint festékezett-ízesített akármi. Leülepszik az aljára... Inkább ezekről kellene leszokni!


Az más, tiszta sor, ha te szeded és csinálod. Ajánlom figyelmedbe a citromfűteát, természetesen saját termésű és szedésűből.

2021. ápr. 3. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
59%
Ha fogyózol, vagy diabéteszes vagy, akkor az eritritet ajánlom cukor helyett.
2021. ápr. 7. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 PetheD ***** válasza:
Méhész ismerősöm mondta, hogy amit lehet, mézzel iszik, még a kávét is, de minimális cukrot szokott bele tenni. Azzal magyarázta, hogy a méz és a cukor összetétele, tápértéke más, és a szervezetnek szüksége van cukorra is.
2021. ápr. 10. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
Igen, de a méhész tudja, hogy amit eszik az tényleg méz...
2021. ápr. 10. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 PetheD ***** válasza:
Lehet, hogy félreérthetően írtam, nem a mézbe, hanem pl. a teába, a kávéba tesz egy kis cukrot a méz mellé. Egyébként igazad van, valódi mézet fogyaszt.
2021. ápr. 10. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
47%

" a szervezetnek szüksége van cukorra is."

Gyümölcscukorra, szőlőcukorra van szüksége a szervezetnek, szőlőcukor a szénhidrátok lebontásával is képződik az emésztés során.

A modern technikai eljárással készült cukrokra (répacukor, nádcukor, juhar cukor) nincs szüksége a szervezetnek, ezek a mesterségesen kreáltak, (szacharóz), amíg nem ismerték az előállítás technikáját, semmi hátrány nem volt abból, hogy nem ettek szacharózt.

2021. ápr. 10. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!