Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell órákig beáztatni a...

Miért kell órákig beáztatni a lencsét főzés előtt?

Figyelt kérdés
Én ezt nem tettem és már nekiálltam főzni, hogyan kompenzáljam a főzés során az előtte elmulasztott áztatást. Egyáltalán minek áztatni ? Nem teszek bele húst, hanem kolbászt, paradicsomot, zöldségeket, hagymát.
2011. jan. 1. 16:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%
Azért, hogy megdagadjanak a szemek, és könnyebben főjjön meg. /hamarabb/
2011. jan. 1. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
egy késhegynyi szódabikarbónát ha teszel bele, főzés közben, úgy hamarabb megpuhul.
2011. jan. 1. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
80%

A lencse száritott mag, és nehéz megsaccolni elöre, hogy mennyi vizet vesztett. Ha azonnal elkezded fözni, akkor lehet, hogy egy óra alatt szétfö, de lehet, hogy 8-10 óra múlva is kemény, és ebben az esetben általában nem egyenletesen puhulnak meg a szemek, lesz, ami hamar szétmegy, és lesz, ami "örökké" kemény marad.

Ha beáztatod, akkor az összes szem egyforma lesz, és igy fél óra után már minden szem puha.

2011. jan. 1. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
66%
Én soha nem áztatom be, és még nem fordult elő, hogy órákig kellett volna főzni.
2011. jan. 1. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
71%

ha már föltetted, lassan főzd, nehogy a külső héjja leváljon.időnként kóstolgasd, nem kell szétfőzni.

paradicsomot, én nem szoktam be tenni, de , ha már tettél bele, nem baj, csak az is késlelteti a megfővését a lencsének, mert a savak keményítenek.

de fel a fejjel, biztosan finom lesz:)

BÚÉK!!!

2011. jan. 1. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
71%

pontosan úgy van ahogy az utolsó írta.

Én csak annyit tennék hozz,hogyha előre beáztatod a lencsét/babot akkor később kevésbé lesznek fingási rohamaid is..Nem puffaszt fel annyira..(de lehet,hogy ezt csak én tapasztaltam)

2011. jan. 1. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
74%
Úgy van jól ahogy a ma 16:43 írta
2011. jan. 1. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
83%

Én mindig beáztatom, mert nem szeretem sokáig főzni.

Ha nem áztatom be, akkor amíg fő, többször kell vizet hozzáönteni, ezáltal elveszíti azt a pikáns, fűszeres ízét, ahogy beízesítettem az elején, fedő alatt meg semmit sem szeretek párolni, amit nem muszáj.

2011. jan. 1. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
59%
Soha nem áztattam be a lencsét, pedig már vagy 16 éve vezetek háztartást.Nem kellet még egyszer sem órákig főzni, max.40 perc volt.Mondjuk én nem is veszem meg az 1000 éves tescós sz@rt, hanem a szép idei lencsét használom, amit a piacról szerzek be.
2011. jan. 1. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat Teller volt a márka neve. Már készen van és megettem nagyon jó volt sok hagymával és répával meg kolbásszal nem főztem tól és nem volt kemény a lencse, bár az egy pohár tejfől így utólag kevés volt bele, de minden klappolt jó volt .
2011. jan. 1. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!