Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mibe áztassam be a csirkemelle...

Mibe áztassam be a csirkemellet, hogy finom puha, omlós legyen? Pl. Mint a kínai kajákban szokott lenni.

Figyelt kérdés
2009. jún. 20. 18:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A kínai kajákban azért omlós a csirkemell, mert nem sütik szárazra.
2009. jún. 20. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
tejcsiben puhítunk:)
2009. jún. 20. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én fokhagymás tejbe szoktam áztatni egy éjszakára, másnap kirántom. Fincsi!:)
2009. jún. 20. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyankor szokott olyasmire sikerülni ha pici olajon pár pillanatig minden oldalára rápirítok, majd egy pici vizet öntök alá (ne lepje el) és lefedem.

A legjobban akkor sikerült, a fagyasztott húsból csinálom.

2009. jún. 20. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Néhány órára, de akár egy egész éjszakára is tedd tejbe. Önts keveset az edény aljára is, és a húsok közé is, a tetejére annyit, hogy ellepje. Én a rövidkarajt is abba áztatom, és így sokkal finomabb, omlósabb. Amikor készíteni akarod felitatod róla a tejet, sózod, panírozod és már sütheted is.
2009. jún. 20. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
tejbe
2009. jún. 20. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

nem csak a pác számít igazából, én általában nem pácolom be de sikerül kisütni omlósra és puhára. jaés én edzek és 2 éve mindennap kb fél kilót sütök magamnak, tehát eléggé bennevagyok a témában.

Egyik előző már jól leírta: piríts egy kis kérget a szélén, és utána párolni vagy főzni kell. ezt lehet úgy hogy olyan a kaja amibe párolódik, alapból (szószos), vagy lehet csak simán sütni is, mert a csirke kb 70-80%-a víz, tehát magától is sok levet enged, cska jól le kell fedni.

pácolni meg kismillió dologba lehet, de hiába pácolod be, ha csak simán fedő nélkül megsütöd akkor ígyis-úgyis száraz lesz!

2009. jún. 20. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

19.23as megint

még annyit hozzátennék, hgoy akkor igazán sikeres, ha nem egyben sütöd így, hanem kisebb darabokra vágod.

És igaza van az előttem hozzászólónak, a tejbe áztatás, csak arra jó, hogy ízt adj neki (amúgy állat finom lesz a fokhagymás tejtől, tény)de, ha puhára akarod sütni az nem elég hozzá.

2009. jún. 20. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
0%
benzinbe
2009. jún. 20. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyat akarsz mint a kínai kajáldákban, nincs más dolgod mint étkezési keményítővel megszórni. Vél kilóhoz 1-2 evőkanál és olyan puha és omlós lesz amilyenre gondoltál. Szakács ismerős mutatta.
2009. jún. 21. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!