Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ültettünk cseresznye paprikát,...

Ültettünk cseresznye paprikát, de nem tudjuk pontosan hogyan hasznosítsuk. Mit kell azzal csinálni? Mozsárban összetörni? Porosítani? Ki kell szárítani?

Figyelt kérdés
2013. júl. 21. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
22%
Azt nem tudom, de ha tarhonyát akarsz vetni, abban tudok segíteni.
2013. júl. 21. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Savanyúságnak eltenni
2013. júl. 21. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Amikor már a szárán pirosra érett, akkor szedd le, varrótűbe hosszú cérnát, és szorosan egyiket a másik után felfűzöd rá (=nyaka alatt a szárának a vastagabb részén átszúrod a tűt, és szépen végig lehúzod a cérnán a paprikákat).

Majd ha végeztél, a cérna legvégére köss egy kis horogszerűt, hogy szögre, akárhova eresz alá, szellős helyre ki tudd akasztani. Ott megszáraz, majd amikor jön a novemberi párás-esős idő, vidd be a kamrába, ne ázzon meg.

Persze ha akarjátok, így felfűzve is el lehet adni, a cseresznye paprikát nem szokták ledarálni, hogy törtpaprika legyen belőle!

Egész télen egyet-egyet leszedel, megmosod csap alatt és rakhatod pörköltbe, pacalba, levesbe, halászlébe, amibe csak akarod. Finicsi!

2013. júl. 21. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
Csináj belőle savanyúságot vagy add el.
2013. júl. 21. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Régen vegyes savanyúságba is tettem, minden üvegbe 1-2 szemet. (nem csalamádéba )az üvegbe volt uborka, zöldparadicsom, gyöngyhagyma vagy apró hagyma és pár szem cseresznyepaprika.

szeretjük az erőset, és így egy kellemesen csípős vegyes savanyúnk lett.

Felfűzve, zörgősre szárítva le lehet darálni kávédarálón teljesen porrá, de csak utófűszerezésre alkalmas, főzésre nem, mert annyi mennyiségtől, amennyi pirospaprikából kell, a cseresznyeőrleményből ehetetlen lenne.

2013. júl. 21. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Nincs sok, szóval eladni nem tudom, de köszönöm a válaszokat. :)
2013. júl. 21. 19:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Az első vagyok és bocsánatot szeretnék kérni!

Felületesen olvastam el, és azt olvastam, hogy ültettünk cseresznye pálinkát. Csak röhögtem rajta, és azért írtam humorosan a tarhonya palántáról.

Most jöttem rá a hü lyeségemre.

Én úgynevezett bedobálós savanyúságot szoktam készíteni minden évben. Van egy 20 literes lezárható edényem, és a megfelelő tartósítószerek és tiszta víz elegyébe mindig az aktuális savanyúnak valót dobálok bele. Van benne ubi, paprika, karfiol, zöld paradicsom és minden ami megterem a kertben. Július elején szoktuk megcsinálni az edényt és ősz végéig dobáljuk a belevalókat. Ez nekünk egész évben kitart, és mindenféle van benne. Ki mit szeret, azt szed belőle.

Bocsi a tarhonyapalántáért!

Üdv Bogi.

2013. júl. 21. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

:D Semmi baj. Néha velem is előfordul. :)

Köszönöm a segítséget! :)

2013. júl. 22. 10:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!