Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ugyanúgy tettem el kovászolni...

Cingi75 kérdése:

Ugyanúgy tettem el kovászolni az uborkát, mint 40 éven át, mégis most keserű lett. Miért?

Figyelt kérdés
keserű kovászos uborka

2013. aug. 5. 07:46
 1/5 anonim ***** válasza:
lehet hogy az uborka volt keserű
2013. aug. 5. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Keveset vágtál le valamelyiknek a végéből.

Azért szoktuk levágni, mert ott minden uborka keserű. Valamelyiknél ott maradt egy kicsi keserű rész.

2013. aug. 5. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kóstolgattad meg az uborkákat? Sokszor van keserű bennük, nagyanyám ezért nyalogatta meg mindegyiknek a végét, amikor levágta.
2013. aug. 5. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden uborka keserű, de elég, ha 1-2 darab belekerül és elrontja az egész levet, így a többi is megkeseredhet. ezért érdemes ellenőrizni "nyalogatással", de utána jó megmosni, mert a nyál rengeteg bacit tartalmaz, ami szintén romláshoz vezethet.
2013. aug. 5. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Amilyen melegek voltak mostanában, ne csodálkozz. Az uborka vízigényes, de nagy melegben még így is hajlamos a keseredésre. Ha pedig így kerül az üvegbe, az egészet tönkreteszi.
2013. aug. 10. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!