Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nincs pároló edényem, de...

Nincs pároló edényem, de párolt zöldségeket szeretnék enni, ötleteket szeretnék kérni. Hogyan készítsem el?

Figyelt kérdés
2015. márc. 10. 19:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%
Tésztaszütöbe teszed a zöldséget, alá egy megfelelö mértü edényben annyi vizet forralsz, hogy a szürö alja ne érjen bele és letakarod a fedelével
2015. márc. 10. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
56%

Nagyanyámnak sem volt, nekem sincs. És nem is lesz.Mégis eszünk párolt zöldséget.

1.Egy serpenyőben olajat melegítünk, rádobjuk a zöldségeket, pár percig így sütjük, majd 1-2 dl vizet öntünk alá.

2.Sózzuk, majd fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

2015. márc. 10. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
66%
2. Ha 1-2 dl vizet öntesz a zöldségre, az nem párolás, hanem fözés!!!!
2015. márc. 10. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
Eddig én úgy csináltam mint a második hozzászoló,de az tényleg nem párolás.Az első hozzászoló ötlete jó,de nem zár rendesen az edényteteje így.Azért megprobálom.De hátha jönnek még ötletek.
2015. márc. 10. 19:34
 5/16 anonim ***** válasza:

Kedves 3. igazából dinszteltnek hívják, mert kis zsiradékon történik kevés vízzel.

De itt a recept egy főzőoldalról:

[link]

[link]

[link]

2015. márc. 10. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
47%

Amit #2 mond, bár valószínűleg kevesebb vízzel (fél-egy dl indításkor, aztán majd úgyis kiderül).

Amúgy lábosban is kiválóan lehet párolni, mindegy csak legyen hozzá fedő.


Dinsztelés az aminél egyáltalán nincs víz.

2015. márc. 10. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
80%

Párolt zöldborsót lábasban szoktam készíteni, minimális olajat teszek alá, lassú tűzön, megsózva, lefedve, gyakorlatilag a saját levében (elsősorban fagyasztottból lehet így.) Ha nem enged elég levet (a friss pl.), akkor minimális vizet teszek alá, gyakran nézem, kevergetem, ha kell, utántöltöm a vizet. Ez nem főzés, mert gyakorlatilag a gőzben puhul, nem lepi el a víz, épp csak 2-3 mm magasan áll az edény alján.

Rizibizihez mindig így párolom egy kis petrezselyemzölddel, sokkal finomabb, mint a főtt borsó.

2015. márc. 10. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
42%

Dinszteléshez nem használunk vizet.

Legalábbis mifelénk Vasban, ahonnan a szó származik.

2015. márc. 10. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
75%

Dinsztelésnél a víz amit a zöldség ereszt azonnal elpárolog fedő híján.


Azért szokás a párolás elején némi vizet rakni a zöldség alá, hogy amíga saját levét meg nem engedi, addig se égjen oda. Tehát ideális esetben tényleg nem öntenénk alá vizet, nade ki alapoz az ideális esetre?


És ez nem Vasban, hanem mindenhol így van.

2015. márc. 10. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
Tésztaszűrőt tegyél egy fazék lobogó víz fölé, ebbe tedd a zöldséget és takard le egy fedővel.
2015. márc. 12. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!