Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan keveritek a palacsin...

Ti hogyan keveritek a palacsintát?

Figyelt kérdés
Szárazat teszitek (fokozatosan) a nedveshez, vagy a nedveset a szárazhoz? Esetleg mindent egyszerre összeöntötök?

2015. okt. 12. 19:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Előbb szétverem a tojásnak a fehérjét, hogy teljesen folyékony legyen, mert attól elég jól csomósodik.

Utána nem szoktam agyonbonyolítani, kb vegyesen belehajigálok mindent, mert így a leghatékonyabb.

Ha csak a lisztet teszem bele, akkor egy galuskatésztánál is keményebb tésztát kapnék.

Ha csak a folyadékokat, akkor ha utólag rakom bele az összes lisztet, az szintén csomósodik.


A leggyorsabban úgy lehet simára keverni (kézzel) ha vegyesen belerakom a lisztet annyi folyadékkal, hogy egy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjak.

Így a habverővel könnyedén szét lehet verni a csomókat, mert a sűrűség okán, nem csak "kergetem" őket.

Ha sima, akkor hígítom a maradék folyadékkal megfelelő sűrűségűre.

2015. okt. 12. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Ha a vízhez teszed a lisztet, baromi nehezen kevered csomómentesre.

Mindig a szárazanyaghoz keverjük a folyadékot. Alapszabály.

2015. okt. 12. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
39%

Mindig mindent vegyesen összeöntök, sosem értettem, miért írják a receptek, hogy a nedveset és a szárazat külön... Ez már a világ más részének titka marad, amibe én nem tartozom bele.

Nekem mindig működött így.

A palacsinta is teljesen jól összekeveredik habverővel.

2015. okt. 12. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Előző!

Ha viszont a liszthez teszed a folyadékot, és közben még kevered is, és nem teszed bele elég gyorsan a folyadékot, vagy nem egy brutál gyors keverőgéppel dolgozol, akkor ahol nedvességet kap a liszt, ott gyakorlatilag egy gyúrt tészta keménységű rész lesz, ami a keverés hatására az egész tésztában apró, szétdolgozhatatlan kis csomókat képez.


Szóval az aranyszabályok helyett sokkal inkább érzéssel, logikával, meg rutinnal kell dolgozni, hosszú távon többre megy vele az ember.

2015. okt. 12. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"miért írják a receptek, hogy a nedveset és a szárazat külön"


Egyszerű a magyarázat, csak a palacsinta rossz példa a megmagyarázásra, mert túl egyszerű tészta.


Egyszerűen így a leggyorsabb.

Ha van 3-4 féle száraz, meg 3-4 féle folyékony összetevő, töredéke időbe telik a teljes homogén elkeverése az anyagoknak külön külön, és utána a 2 részt egyesíteni, mint az egészet összeönteni, és úgy szenvedni vele, hogy pl egyik száraz anyag se legyen csomós.

Sőt, egymás darabjai közé vegyülve, még tovább segítik a csomómentességet.

Pl egy darált dióval összekevert lisztet, könnyebb elkeverni bármilyen folyadékban, mint külön-külön a 2-t.


Ez pl pont az az általános érvényű szabály, amit egy palacsintatészta egyszerűségű tésztánál simán felülír a gyakorlati érzék, meg a józan ész.

2015. okt. 12. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
(a #4-es válaszom a #2-esre vonatkozik)
2015. okt. 12. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

#5: Köszi! Az a helyzet, hogy nekem kényelmesebb olyan sorrendben csinálni, ahogy jön és persze egyetlen edényben. Gondolom, ha kézzel gyúrnék tésztát, ott számítana a dolog, az speciális helyzet, de az egyszerű kis sütijeimnél s tipikusan egyetlen nedves anyagot tartalmazó ételeimnél mindig könnyen ment a dolog anélkül is.


A kenyérsütőgépbe is mindig fordítva raktam a dolgokat, mert nekem úgy esett kézre. Inkább átkevertem pár perc múlva, nekem így érte meg.


A palacsintatésztánál nemcsak az egyszerűség van meg, hanem az, hogy a habverő elég hatékonyan összekeveri seperc alatt. Ha kézzel kell kevernem valamit, ott már nekem is feltűnt, hogy nem mindig megy nagyon gyorsan (bár többnyire igen, főleg, hogy pici adagokkal szoktam bánni, ahol az anyagok belerakása jóval több idő, mint a keverés).

2015. okt. 12. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
71%

Felverem a tojást a vaníliás cukorral. Utána beleöntök annyi tejet amennyiből készíteni akarom a palacsintát. Aztán apránként adagolom bele a lisztet és keverem közben. Csipet só is kerül valamikor bele.

A legvégén meg egy kis olajat is cseppentek bele.


Mindig jól sikerül még az első palacsintám is.

2015. okt. 12. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
71%
Saccperkábé fél kiló liszt, bele két tojás, egy csipet só, és annyi tejet keverek hozzá fokozatosan, amíg galuska állagú tészta nem lesz, innantól habverővel és szódavízzel folytatom. A végén megy bele fél deci olaj.
2015. okt. 13. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Tojás, cukor, só, olaj, tej kikavarom ,lisztet bele a sűrű masszát csomómentesre kavarom és felhígítom szódavízzel.
2015. okt. 13. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!