Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A mindennapi főzést, hogyan...

A mindennapi főzést, hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Aszerint döntetek,hogy mit kivántok ti magatok, vagy a család állitja össze a kivánságlistát.

A férjem válasza mindig, hogy nekem mindegy.

2016. júl. 3. 01:08
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
60%

A férjed nem főz? Meg amúgy minek minden nap főzni?

Egyébként mi felváltva főzünk 2 napra. Általában közösen döntünk. Néha előfordul, hogy máshoz van kedvünk, akkor külön főzünk.

Nagyobb gyerekekkel jó ötlet egyébként egy hétre előre tervet írni, mindenki választhat 1 vagy 2 ételt és kész :)

2016. júl. 3. 01:22
 2/25 anonim válasza:
70%

Mindennapi főzés????

Gyakran úgy főzök,hogy 2 napig elég legyen,illetve vannak rendelős és hideg kajás napok is.

2016. júl. 3. 01:48
 3/25 anonim ***** válasza:
10%

Én nem főzők.

Ha olyanom van akkor csinálok cimmeszt ,vagy kebabot (bevágom a mikroba 5 percre) és abból élek.

2016. júl. 3. 02:31
 4/25 anonim ***** válasza:
63%
Közösen döntjük el.. Sok olyan étel van amit 30perc alatt össze lehet. Olyan ételek is vannak amiket 2 napra lehet főzni pörköltek stb én ezekből általában nagyobb adgot főzők és maradékot beteszem a fagyasztóba. Zürös napokon jól jön vagy eredeti formájában vagy valami új készül belőle.
2016. júl. 3. 07:09
 5/25 anonim ***** válasza:
78%
Egyszerre nagyobb adagot főtök, és lefagyasztom a többit adagokban. Ha nincs időm főzni, akkor előveszek valami a fagyóból- Soha nem esszük több napig ugyanazt.
2016. júl. 3. 07:15
 6/25 anonim ***** válasza:
58%
En minimum 4 hétre előre menüt írok. Előtte megkerdezem a családot, hogy van e valami, amit különösen szeretnének, aztán ha van, az természetesen bele kerül. A vásárlás egyszerűbb, gyorsabb és nem mellesleg olcsóbb is így, hogy tervezve van a menü.
2016. júl. 3. 07:41
 7/25 anonim ***** válasza:
49%

Nem csinálunk nagy ügyet a főzésből...

Olyan, hogy mindennapi főzés, nincs...

Felváltva főzünk, mikor kinek van kedve, vagy ideje. De olyan is van, hogy aki az erősebb, az nyeri el a főzés lehetőségét :)

Legtöbbször alapételekből mindig van a fagyóban. Ez sülthúst, pörköltet, és fagyasztott zöldséget jelent, amiből zöldköretet lehet csinálni. Rizs is mindig van itthon. Tehát ha nincs kedvünk főzni, akkor max. 20perc alatt van sült hús párolt rizzsel, párolt zöldkörettel. Gyors, egészséges, gyors, szeretjük, és ami még nagyon fontos, gyors:)

Egyébként közösen szoktuk eldönteni, hogy mit főzzünk. Ha a másiknak mindegy, akkor természetesen a főző fél hangulata dönt:) Viszont mindig legalább két napra való adagot főzünk olyanból, amit nem lehet fagyasztani. Fagyaszthatóból pedig még többet.

2016. júl. 3. 08:17
 8/25 anonim ***** válasza:
33%
Nehezen .
2016. júl. 3. 09:29
 9/25 anonim ***** válasza:
38%

Én is minimum 2 napra főzök, ha pörkölt, akkor viszont jó sokat egyszerre, és adagokba szedve fagyasztom.

Egyébként van amikor úgy főzök, hogy mit szeretnék enni, másszor ami éppen akciós, és vásároltam, vagy ami már régen a hűtőben van, és el kell fogyasztani, ha nem akarom, hogy kidobásra kerüljön.

Tehát nincs előre eldöntve, hogy mikor mit! Sokszor van, hogy főzés közben váltok, és az adott anyagból mégse egyiket, hanem a másikat készítem, sütöm-főzöm!

Ha már eleve tudod, hogy amit asztalra teszel, a család minden tagja megeszi, tehát egyiknél sem kizárós, akkor gyakorlatilag megteheted, hogy egyik nap az egyikőjük kedvencét, másnap a másikét készíted, ... van, aki ezzel a módszerrel, és szombaton van a "hűtő-takarítós = maradék-evős" nap! :)))

2016. júl. 3. 09:57
 10/25 anonim ***** válasza:
84%
Mi is két napra főzünk általában
2016. júl. 3. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!