Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bográcsozni szeretnék és...

Bográcsozni szeretnék és érdekelnének olyan receptek amik nem igazán a hagyományos megszokott bogrács ételeket felvonultató étkek soraiból állnak pl gulyás halászlé hanem más bográcsos de nem a mindennapi megszokott ételek, ötletek?

Figyelt kérdés

2014. szept. 9. 23:35
 1/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Chilisbab.
2014. szept. 9. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Tudom, nem ezt a kérdést várod, de gyakorlatilag majd' minden egytálételt el lehet készíteni bográcsban is. A leveseseket egészen biztosan, de akár rakott krumplit is. Összesen arra kell figyelni, hogy a nyílt láng másképpen viselkedik mit a gáz vagy a villany.
2014. szept. 9. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1 csirke

» sárgarépa

» petrezselyemgyökér

» 1 hagyma

» 400 g hámozott paradicsomkonzerv

» 3 gerezd fokhagyma

» oregano

» bazsalikom

» só



Csirkét összevágjuk. hagymát finomra vágjuk, zöldségeket felkarikázzuk. Paradicsomot összevágjuk. Bográcsban zsíron megdinszteljük a hagymát, erre tesszük a csirkét és a zöldségeket, majd átpirítjuk. Ráöntjük a konzervet, szórunk rá bazsalikomot, oreganót és tört fokhagymát. Kevés vizet öntünk alá és készre pároljuk.

2014. szept. 10. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hajósi pincepörkölt



Hozzávalók:


1 db sertéscsülök

1 db sertésnyelv

1 db köröm és szív

2 db közepes nagyságú vöröshagyma

20 dkg sertészsír

40 dkg üveges lecsó

őrölt édesnemes paprika

2 kg burgonya

3 dl Hajósi Cabernet

bors

vegeta

babérlevél

Elkészítés:


A zsíron megpirítjuk a finomra kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott sertéscsülköt, nyelvet, körmöt, szívet, és lassú tűz fölött megpároljuk. Beletesszük a sót, a borsot, a vegetát, a babérlevelet, a lecsót, majd összekeverjük. Ezután felengedjük a 3 dl vörösborral, és annyi vízzel, hogy a hozzávalókat ellepje. Ízesítjük az őrölt paprikával, s ha már majdnem kész, belefőzzük a hasábra vágott burgonyát. A hajósi pincepörköltet tűzforrón tálaljuk. Asztali örömeinket savanyúsággal és frissen szeletelt kenyérrel tehetjük teljesebbé!

2014. szept. 10. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi zöldséglevest és curryt szoktunk lábosban készíteni. Plusz a tipikus bográcsétel paprikás krumplit.
2014. szept. 10. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Slambuc
2014. szept. 10. 02:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyaralós milánói.


- egy kis lábasban felteszed a tésztát főni (arányok: 500 gr tészta, egy lábas vízzel és egy legkisebb gázégő - ja és szél, ami rittig elviszi azt a pici lángot is :D. Meg marha sok türelem, mert megőszülsz, mire megfő)


Addig a bográcsban olajat hevítesz, rádobod az aprózott hagymát (só, bors, majoranna, oregánó, bazsalikom, hangyányi őrült kömény), mikor üveges, paradicsomkonzerv, összetört löncshús (a lelke a dolognak). Összerottyantod és kész.


Nekem a legjobb milánói, de asszem valami két órán át főtt a tészta, meg már plédekkel szélárnyékoltunk a gázégőnek. :)

2014. szept. 10. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
83%

- lecsó

- bármilyen pörkölt

- paprikás krumpli

- rántott hús - tárcsa, sem más kellék nem akadt

- slambuc


[link]


De gyakorlatilag majdnem mindent meg tudsz főzni ott is

2014. szept. 10. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek! Sok tuti ötletet és receptet írtatok! Míg van jó idő addig, ha nem is mindet, de párat tuti fogok főzni a családomnak, had nyalják 10 ujjukat :)
2014. szept. 10. 23:51

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!