Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készül a jó rántott hús?

Hogy készül a jó rántott hús?

Figyelt kérdés
Ha rántott húst csinálok a panír már aranybarna, ropogós, ám megvágás után látszik a húson, hogy még rózsaszín. Ezt hogyan tudnám elkerülni? (gáztűzhelyünk van)A válaszokat előre is nagyon köszönöm! :)
2016. júl. 26. 10:07
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Alacsonyabb hőmérsékleten kell sütnöd, hogy legyen ideje belül is megsülni.
2016. júl. 26. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
60%

Milyen hús?

A rózsaszínság nem feltétlenül baj.

2016. júl. 26. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csirkemellet szoktam csinálni, elég alacsony fokozaton. Nem vagyok teljesen kezdő a konyhában, de a rántott husi kifog rajtam...
2016. júl. 26. 11:18
 4/10 anonim ***** válasza:
35%

Mire aranybarna a panír, a csirkemell teljesen kész, tökéletes, még,ha rózsaszínű is.

A csontos combnál kell jobban odafigyelni.

2016. júl. 26. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Régen minden féle rántott húst zsírban sütöttek. Teljesen jó volt minden húsra igaz akkor még nem pácoltuk a húsokat csak sóztuk és borsoztuk. Nekem abszolút nincs problémám a zsírban sült rántott hússal. Változtak az évek alatt a főzési szokások, ami szintén nem baj. Ahány ház annyi szokás, de ez így van jól.

Az első és legfontosabb a hús nem mindegy, hogy melyik húst hogyan és milyen zsiradékban sütjük. A szárnyasokat általában olajban sütik, de nem mindegy az olaj minősége és fajtája sem napraforgó olaj vagy pálma olaj alkalmas a szárnyasok sütésére. A szárnyas húst is érdemes pár órára fokhagymás tejbe áztatni puhítja a húst és ad egy kis plusz ízt a húsnak.

A sertés húsokat, ha rántjuk pl. a karaj, tarja disznózsírban kell sütni. a karaj egy szárazabb hús ezért fokhagymás tejbe szokták áztatni, hogy kicsit puhuljon és egy kevés nedvességet szívjon magába.

A borjúhúst a lehető legvékonyabbra kell klopfolni. Sózni, borsozni kell és egy nagy széles serpenyőben annyi zsírban kell sütni, ami nem, lepi, el a hús egyik oldalát lepje, el a zsír oldalaként 4percig sütjük.

A panírozás módja is segíthet azon, hogy puhább legyen a hús. Ha felvert tojásba egy kis kanál tejfölt, joghurtot vagy tejet keverünk, puhítja sülés közben a húst.

A Hús mindig szobahőmérsékletűnek kell lennie, amikor a zsiradékba kerül (kivétel az előre fagyasztott hústermékek)

A zsiradék, amiben a húst sütjük, közepesen legyen forró, mert KB 170C, ha sokkal melegebb zsiradék a panír kezd el égni és húsnak nem lesz ideje lassan sülni így magas hőmérsékleten sül a zsiradékban hirtelen és gyorsan ezért kiszárad vagy nem sül teljesen át.

2016. júl. 26. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg alacsonyabb lángon és tegyél rá kis időre fedőt.Bár nekem mire aranybarnára sül már nem rózsaszín.
2016. júl. 26. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2016. júl. 26. 16:19
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
A csirkemellet én (fokhagymás) tejbe szoktam áztatni egy órára, és így puhára sül.
2016. júl. 26. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Endr 72 ***** válasza:
100%
Zsírban kel sütni.
2016. júl. 27. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
51%
Előtte pácolás, tejben, fűszerekben, olajban, akár egy napig is. Vagy a szeletet még tovább vágod, hogy vékonyabb legyen, egy kis zsebet vágsz, aztán azt tovább vágod és szétnyitod, mint egy könyvet, így még vékonyabb lesz.
2016. júl. 30. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!